Nemzetközi gasztronómiai verseny

2024.04.18. 12:00

Remekeltek a tapolcai diákok

A Széchenyi István baptista Középiskola 11. évfolyamán tanuló felszolgáló és szakács diákok négy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek Wroclawban, a nemzetközi gasztronómiai versenyen, ahol négy ország tanulói mérettek meg egy-egy csapattal, négy-négy diákkal. A tapolcaiak a Legjobb Csapat elismerést ugyancsak kiérdemelték.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Alexa, Pintér Máté, Dömötör Patrícia, Rozgonyi-Varga Bálint és kísérőik: Kamondi Roland, Gyurecska László szaktanár, Fekete Lajos igazgató és Tarsoly Péter nyelvtanár

Fotó: iskola

A megmérettetésen való részvétel feltétele volt a jó angolnyelv-tudás és a szakmai, tanulmányi felkészültség. Horváth Alexa, Pintér Máté, Dömötör Patrícia és Rozgonyi-Varga Bálint teljesítményével dicsőséget szerzett az iskolának, a hazai vendéglátós szakoktatásnak és a városnak egyaránt. A versenyre a diákok két hónapon át készültek, hét alkalommal gyakorolták a menüsor elkészítését, mielőtt Lengyelországba indultak volna. A finisben nyersanyagkosárból kellett háromfogásos menüsort összeállítaniuk, amelynek ízletessége mellett a terítés színvonalát is értékelte a zsűri. A csapatverseny során a két széchenyis versenyző mellé francia, illetve német vendéglátós tanulók kerültek.

A tapolcai iskola diákjait Gyurecska László és Kamondi Roland szakoktató készítette fel, de elkísérte őket Tarsoly Péter nyelvtanár és fekete Lajos igazgató is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában