Fagyvarázslat

2024.01.23. 16:20

Jégcsappá vált a Bakony legszebb vízesése – Befagyott a Csurgó-kút

Fagyvarázslat sorozatunk folytatódik a Naplóban, és lehet, hogy még ezután is fog, mert nem érdemes ezeknek a jégcsodáknak a látványát kihagyni. Ha nem mennek el mindegyikhez a Bakonyban, a Balatonnál, legalább nézzék meg fotóinkat! Netes oldalunkon, a veol.hu-n többet találnak.

Rimányi Zita
Most nem a szokásos módon zubog le a víz a Csurgó-kútnál a magasból a szikla oldalán, mert jégcsappá vált Fotó: olvasó

,,A Csurgó-kútról pár napja készült a fotóm, a kis vízesés megfagyott, nagyon szép" – írta ajkai olvasónk,  Draskovics Balázs. Hozzátehetjük: ilyenkor is nagyon szép. Farkasgyepű és Magyarpolány között található, de valójában Kislőd közigazgatási területéhez tartozik. Remek pihenőhelyet alakítottak ki mellette. 

A Csurgó-kút a Bakony egyik vízesése, nem a legnagyobb, de a legszebbnek nevezhetjük. Attól különleges, hogy egy forrás a völgy oldalában fakad, és vize pár méter után egy mészkőszikláról csurog le, ezután csatlakozik kis érként a Köves-patakhoz. Most nem a szokásos módon zubog le a víz a magasból a szikla oldalán, mert jégcsappá vált, annak darabjai mint az orgonasípok sorakoznak egymás mellett. Ezt láthatják olvasónk fotóján.

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! Kedvenc túrán készült képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írja bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, ki készítette. Azt szintén jelezze, hol lakik, és hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában