Nagyszerű élmény

2023.09.14. 16:00

Különleges túravezetés volt a Veszprémi Állatkertben

A Lions Club és a Veszprémi Állatkert közös szervezésében rendezték meg a vakok és gyengén látók napját a hétvégén, amelynek során a résztvevőknek egy különleges túravezetés keretében nagyszerű élményben lehetett részük, tájékoztatta lapunkat az állatkert.

Juhász-Léhi István

Testközelből láthatták a vendégek az állatkert lakóit Fotó: Veszprémi Állatkert

Testközelből ismerkedhettek meg és tapinthatták meg formájukat az állatkert olyan jellegzetes lakóinknak, mint a királypiton, a görög teknős, kisemlősök vagy éppen a háziállat-bemutató állatai. 

Fotó: Veszprémi Állatkert

Az állatkerti program végén a zoopedagógiai oktatóteremben preparátumok formájában találkozhattak olyan állatfajokkal, melyeket veszélyességük miatt az állatkertben nem tudtak volna közelebbről megismerni. 

Fotó: Veszprémi Állatkert

Például különféle ragadozómadarak, valamint hópárduc-, hiúz- és egy kitömött barnamedve-preparátum segítségével próbáltuk bemutatni ezen állatok testnagyságát, jellegzetességeit, valamint külsejük és szőrük tapintását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában