Nagyvázsonyban járt a Fradi öregfiúkcsapata

A Szent Mihály-napi Pásztorünnep vendége volt a Ferencváros öregfiúk-labdarúgócsapata, amely már zsinórban négyszer megnyerte a bajnokságot. A játékosok továbbra is komoly népszerűségnek örvendenek, és nagy sikerrel járják az országot.

Molnár Sándor

A Fradi öregfiúk csapata és a helyi fiatalokból ideiglenesen összeállt Szüret FC egy közös fotón a meccs után. A kép jobb szélén Fábry Szabolcs polgármester, Bácskai János és Navracsics Tibor kormánybiztos is látható.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az FTC küldöttsége már a déli órákban megérkezett Nagyvázsonyba, így bőven volt lehetőség a fradistákkal való közös beszélgetésre és fotózásra. A Pásztorünnepen is nagy szeretettel fogadták a helyiek az egykoron bajnok, kupagyőztes, vagy az 1995-ös Bajnokok Ligájában szerepelt játékosokat, így például Telek Andrást, Páling Zsoltot, Bojan Lazicsot, Bácskai Jánost, Bubcsó Norbertet vagy Fischer Pált.

Bubcsó Norbert, Fischer Pál és Bácskai János a vázsonyi Pásztorünnepen. A bográcsnál Oláh Gergő tüsténkedik Fotó: Molnár Sándor/Napló

A zöld-fehér kedvencek a Szüret FC csapatával játszottak kispályás meccset, amelyet a technikás öregfiúk 3-1 arányban nyertek meg a lelkes nagyvázsonyi fiatalok ellen. A mérkőzés után Bánki József ügyességi versenyre invitálta a gyerekeket, ahol fejjel és lábbal is kellett dekázni, illetve a felső kapufát eltalálni lehetőleg minél többször, három lövésből. A legügyesebbek Fradi-ajándékokat kaptak a vendégektől.

Bánki József csapatvezető elmondta, hogy már régóta nagyon jó kapcsolatot ápolnak Fábry Szabolcs polgármesterrel, aki köztudottan nagy Fradi-drukker.

– Ez egy nagyon régi barátság, és nagyon-nagyon szeretünk ide járni, mert rengeteg fradista él errefelé, és hatalmas szeretet vesz körül bennünket. A szeretet napja ez itt nekünk, meg a Fradi ünnepe – fogalmazott az egykori középpályás, aki szerint a jövetelük nem is a meccsről szól, hanem az összetartozásról. Megjegyezte még, hogy szívesen járják az országot, hiszen ez egy misszió részükről. Mindent a Ferencvárostól kaptak, és most próbálnak visszaadni valamit abból, amit a klubtól és a szurkolóktól kaptak.

A Fradi öregfiúkcsapata és a helyi fiatalokból ideiglenesen összeállt Szüret FC egy közös fotón a meccs után. A kép jobb szélén Fábry Szabolcs polgármester, Bácskai János és Navracsics Tibor kormánybiztos is látható Fotó: Molnár Sándor/Napló

A helyiek a mérkőzés után meginvitálták a Fradi-öregfiúkat egy finom marhapörköltre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában