Lufieregetés helyett fát ültettek

Újszerű, ám annál barátságosabb, és nem utolsósorban környezetkímélőbb közös programmal búcsúztatta el a Györgyi Dénes Általános Iskola a nyolcadikos, ballagó diákokat.

B. Virág Rita

Forrás: Facebook

Ács Attila, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, közel húszéves hagyománya volt iskolájukban, hogy a ballagó diákok a tanévzárón lufit eregetnek.

Fotó: Facebook

– Megható és szép pillanatok voltak ezek, azonban úgy gondoltuk, környezetünk és a madarak védelme érdekében eljött az ideje a váltásnak. Először szülői kezdeményezésre gondolkodtunk el, miként lehetne másképp emlékezetessé tenni a ballagást – mesélte az iskola vezetője.

Kezdetben abban gondolkodtak, hogy esetleg a ballagók szórhatnának szirmokat a Balatonba, vagy környezetkímélő luftballonokra cserélnék az eddigieket. Végül azonban a faültetés mellett döntöttek.

Fotó: Facebook

– A Bajcsy-Zsilinszky és a Noszlopy utca sarkán kaptunk két helyet, és a városgondnokság segítségével elültették a gyerekek a fákat. Ezúton is köszönjük Juhász Sándornak, a kertészeti osztály vezetőjének a segítséget és a szülők közreműködését – hangsúlyozta az igazgató.

Ács Attila megjegyezte, reméli, hogy hagyományt tudnak ebből teremteni, és az utcát végig be tudják majd ültetni fákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában