hirdetés

2020.10.19. 18:19

Vásároljon most, mert hamarosan minden drágább lesz!

Hamarosan megszűnik a kis értékű küldemények áfamentessége, ami értelemszerűen drágulást fog eredményezni a piacon. Míg jelenleg vámmentes ezeknek a termékek behozatala a harmadik országokból, addig jövő évtől áfa fizetés fogja terhelni az importot – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ezzel kapcsolatos nyilatkozatában.

Tablet next to smartphone and swatch on wooden table

Akik tehát tehetik, nekik érdemes most, még a drágulás előtt megvásárolni az okos kütyüket – tabletet, okostelefont, okosórát, egeret, billentyűzetet és más kiegészítőt, így ugyanis sok pénzt megspórolhatnak.

Miért van szükség a törvénymódosításra?

Jelenleg, ha valaki Európai Uniók kívül országból rendel valamilyen kis értékű, azaz 22 Euró alatti értékű terméket, akkor nem kell vámot és áfát fizetnie. Ez azonban sok visszaélésre ad okot, ugyanis a távol-keleti online webáruházak előszeretettel tüntetik fel a csomagokon a 22 Euró alatti összegeket, függetlenül a rendel áru valódi értékétől. Ezzel jelentős bevételtől fosztják meg az Európai Unió országait. A jövő év július 21-én életbe lépő törvénnyel ezeket a csalásokat kívánják megakadályozni.

Mit jelent ez a vásárlókra nézve?

Mivel az áru importot a kis értékű küldemények esetén is áfa kötelezettség terheli majd, így értelemszerűen a termékek drágábbak lesznek. Amennyiben tehát a vásárlók által rendelt termékek harmadik országból érkeznek, akkor azok megvásárlása nagyobb kiadást fog eredményezni a vásárlók számára. Mi hát a tanulság? Az, hogy lehetőség szerint mindenki szerezze be még az új törvény életbe lépése előtt azokat a műszaki cikkeket, számítástechnikai termékeket, autós kiegészítőket, melyekre szüksége van vagy a közeljövőben szüksége lesz.

Ne gondolkodjon sokat, hiszen a minőségi termékek csak karnyújtásnyira vannak Öntől és most még kedvezményes áron vásárolhatja meg őket a weboldalunkon. A kis értékű küldemények áfamentességére vonatkozó törvény 2021. július 21.-i életbe lépésével a harmadik országból származó termékekre plusz költség rakódik, ami kétségkívül sok műszaki tárgy árát érinteni fogja, ezzel többletköltséget okozva a fogyasztóknak, azaz vásárlóként Önnek is. Legyen résen és vásároljon időben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában