Tematikus napok a táborban

2020.08.22. 11:30

Történelmi és szakrális ismeretekkel gazdagodtak a hittanos diákok Alsóörsön

Augusztus közepén rendezték meg az Alsóörsi Római Katolikus Plébánia szervezésében a napközis hittantábort, melynek az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont adott otthont.

Szendi Péter

Az ötnapos tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai fiatalok számára

Fotó: Szendi Péter

– A hétfőtől péntekig tartó tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai hittanosok számára, hogy találkozzanak egymással, és rácsodálkozzanak a teremtett világ szépségeire. A helyben töltött tematikus napok mellett lehetőség nyílt túrázásra, kirándulásra, akadályversenyre, valamint arra, hogy a gyermekek megismerkedjenek a közelben található kulturális és szakrális értékekkel – nyilatkozta a Naplónak Berkes Péter plébános.

A napközi első napján szeretettel fogadta a csoportot a Decsi-farm és a Török-ház. A hittanosok ezután a Somlyó-hegyi kilátóból csodálhatták meg az ezerszínű Balatont. A délutáni kézműves-foglalkozás során sóliszt gyurmából szebbnél szebb alkotások készültek. A második nap meglepetést és szép ajándékot is tartogatott. A Király-kútig vezető akadályverseny során a Jóisten levelét állíthatták össze a gyermekek. A levél egyes részletei az akadályverseny részét képező találós kérdések helyes megfejtése által kerültek elő rejtekhelyükről a csapatmunka eredményeként.

A bográcsban készült ebéd mindenkinek jólesett az izgalmas akadályverseny után. Habár időközben zápor lepte meg a csapatot, ez sem szegte kedvét a kis vándoroknak, akik az iskolába visszatérve folytatták a kézműveskedést.

A szerdai ragyogó napsütés igazán kedvező volt egy hajókiránduláshoz, melynek végállomása Tihany volt. Az apátsági látogatóközpont megtekintése mellett a Magyar Királyok Történeti Múzeumába is volt idő bepillantani. A kánikulában felüdülést jelentett a hűs levendulaszörp és a szellő, amely a városnéző kisvonaton fogadta a kirándulókat.

Az ötnapos tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai fiatalok számára Fotó: Szendi Péter

A napközi negyedik nap- ján Bosco Szent János életével ismerkedtek meg a hittanosok, akik dramatizált formában adták elő Don Bosco életét. A délutáni tombolasorsolás és számháború száműzte a sziesztát, helyette értékes ajándékokat és csapatmunkát nyújtott a táborozó fiataloknak.

A zárónapon a fiatalok bejárták Veszprémet: körbetekinthettek a Benedek-hegyről, sétáltak a vár ezeréves falai között, és tárlatvezetést kaptak a Szaléziánum Turisztikai Központ munkatársaitól. A Szent Mihály-főszékesegyház, a Gizella-kápolna és a Szent György-kápolna megtekintésével történelmi és szakrális ismeretekkel gazdagodtak a táborlakók.

A napközi utolsó napján az alsóörsi strandolás feledhetetlen élménye várt az eleven gyerekcsapatra, melynek tagjai eseménydús napokat tölthettek együtt szeretetben, vidámságban, versengéssel és pihenéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában