gyűjtést is szerveztek

2018.11.05. 07:00

Futással figyelmeztettek a felelős állattartásra Sümegen

Futást szerveztek a gazdák és az állatvédők a felelős állattartásra figyelmeztetve szombaton a város főutcáján.

Tisler Anna

Futással hívták fel a figyelmet a kutyák gazdái a felelős állattartás fontosságára

Fotó: Tisler Anna

A program az Országos Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata által a felelős állattartásért indított kampány első rendezvénye volt. A futásra összesen 59 kutyát regisztráltak. A résztvevők között sok volt a szülőkkel érkező gyermek.

Futással hívták fel a figyelmet a kutyák gazdái a felelős állattartás fontosságára Fotó: Tisler Anna

Molnár Zoltán, a szolgálat elnöke, a sümegi polgárőr-egyesület vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a felelős állattartás a tudatformálással kezdődik. A szolgálat vezetője szeretné elérni, hogy döntés előtt a leendő gazdák érdeklődjenek szakembertől, hogy a lehetőségeikhez és életmódjukhoz milyen állat tartása megfelelő. A legfontosabb, hogy akkor és olyan házi kedvenc gondozását vállalják, amikor és amilyet életkörülményeik megengednek. Egy állat évekre, akár évtizedre vállalt felelősség. Ha körültekintően járna el mindenki, kevesebb lenne az utcára kidobott, menhelyre került állat. Az ivartalanítás nem állatkínzás. Az az állatkínzás, amikor a már megszületett kicsinyeket elpusztítjuk vagy kidobjuk.

A szervezők gyűjtést hirdettek a kutyák megmentéséért dolgozó ajkai Vahur állatmenhely javára. Antal Laura állatvédőtől megtudtuk, sokan érdeklődtek a tevékenységük iránt, és tápot is ajánlottak fel a menhelyen gondozott állatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában