Ékszerként díszít

2018.02.02. 09:00

A menyasszonyi csokor teljessé teszi az összképet

A menyasszony egyik legszebb kiegészítője és ékessége a csokra.

Borsos Renáta

Pasztell árnyalatú, közkedvelt vintázs csokor Fotó: Papp Attila

Megtervezése nem egyszerű feladat, hiszen összhangban kell lennie az ara ruhájával, hajszínével, frizurájával, sminkjével és nem utolsó sorban, passzolnia kell az egyéniséghez, alkathoz.

Pasztell árnyalatú, közkedvelt vintázs csokor Fotó: Papp Attila

Amint a vintázs stílus teret hódított magának az öltözékben, a dekorálásban, úgy a csokrok tekintetében is élen jár. Az irányzat kedvelőire jellemző a romantika, az érzékenység, a finom és könnyed báj, e tulajdonságok tükröződnek vissza az általuk kért és tervezett menyasszonyi csokrokban is – tudtuk meg Lantos Krisztina tapolcai virág kereskedőtől.

- A stílus kedvelői, konkrét elképzeléssel érkeznek, mivel személyiségjegyeikben hordozzák a finomságot, a nőiességet, így kérésük is ez irányba halad. A vintázs csokrokat, klasszikus virágokból kötik számukra, mindig pasztell árnyalatúak, lágy barack vagy krémszínben pompáznak, egy kis mentával kiegészülve. Az üde és friss pasztell zöld hatást, a most nagyon kelendő kövirózsa használatával érik el igazán. Az irányzatot követő bokréta főbb virágai a hortenzia, a rózsa, a szellőrózsa, és a tulipán. Az alakjukat tekintve, a törékeny hölgyek kezében az apró kézi csokrok mutatnak a legszebben, olyan hatást keltve, mintha az imént szedték volna a virágokat a mezőn – jegyezte meg Krisztina.

Elvétve, olyan eset is előfordul, amikor a hölgy tanácstalan, ilyenkor a virágkötő több szempontot is figyelembe vesz, mire közösen eljutnak a megfelelő csokor kiválasztásáig. Szem előtt tartja a ruha szabását, stílusát, illetve a menyasszony alkatát. Lantos Krisztina szerint, például egy magas hölgynek egy csepp alakú, vagy egy hosszúkás, leomló virágcsokor mutat arányosan, esztétikusan. Egy alacsony hölgynek, viszont a kicsi kör bokréta mutat jól a kezében, mivel optikailag nyújtja. A csokornak továbbá mind stílusában, mind színében harmonizálnia kell az esküvő dekorációjával, hisz végigkíséri az arát a nagy napon. Az extrémitással is számolnak és készülnek a virágárusok, így az olyan menyasszonyoknak is tudnak személyre szabott csokrot kötni, akik merészebbek, és a vagányabb stílust követik. Ilyen esetekben, formacsokrot készítenek, amely lehet szív, vagy félhold alakú, de kedvelt a vízesés formájú, lágyan leomló. Olyan virágok vannak benne, mint az orchidea, a kála, vagy akár a flamingó.

– Amennyiben a hagyományos esküvőket nézzük, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt az eshetőséget, hogy a menyasszonynak kettő csokra van. A saját, illetve az eldobós csokor. Az utóbbiban rendszerint ugyanolyan virágok vannak, mint a fő csokorban, csak kisebb és letisztultabb. A legutóbbi trend szerint több darabból állítják össze, így amikor az újdonsült feleség eldobja, legalább három féle irányba repül – fejtette ki a virágkötő.

Stílustól és formától függetlenül, az esküvői csokor olyan, mint egy ékszer, kiemeli a menyasszony szépségét, általa kerül fel az i betűre az a bizonyos pont.

A kövirózsás, menta árnyalatú csokrok, azon túl, hogy rendkívül egyediek és különlegesek, többlet tartalommal rendelkeznek. A kövirózsa az esküvő után újra ültethető, így a házaspárt a virág gondozása, az egymásnak tett fogadalmukra emlékeztetheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában