Magyar Kupa

2024.04.23. 09:50

A Fradi ellen parádézó kapus ráijesztene a bajnokság legrosszabb formában lévő csapatára (videó)

A magyar labdarúgó-bajnokságban a Kisvárda van a legnehezebb helyzetben a bennmaradásért folytatott harcban, éppen emiatt éles kontraszt, hogy a várdaiak kedden a fináléba jutásért játszhatnak a hazai kupasorozatban. A nyírségiek Fradi-nevelésű kapusa, Kovács Marcell szerint a Ferencváros elleni döntetlenből erőt meríthet csapata a bajnokságban szintén lejtmenetben lévő Paks ellen.

MW

Mohammed Abu Fani, a Ferencváros (j) és Lippai Tibor, a Kisvárda játékosa (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. április 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A 21 éves Kovács Marcell oroszlánrészt vállalt abból, hogy a kiesés elkerüléséért vívott harcban nehéz helyzetben lévő kisvárdai klub szombaton 0–0-lal kihúzta a Groupama Arénában lejátszott bajnokit. A szabolcsiak kapusára a Paks elleni Magyar Kupa-elődöntőben is óriási feladat vár, bár Bognár György csapata is szenvedett az utóbbi mérkőzéseiken. A tolnaiak az élvonalban sokáig tartották a lépést az FTC-vel, sőt vezették is a tabellát, a legutóbbi hat fordulóban azonban egy döntetlen és öt vereség a mérlegük, így jelenleg az övék az NB I legrosszabb formában lévő csapata.

Megijedt a Kisvárda kapusa

A zöld-fehér színekben 2021-ben bajnoki címet nyert, korábban az FTC utánpótlás- és tartalékcsapatában is szereplő Kovácsnak a hétvégén tíz hárítása – ebből nyolc reflexvédés – volt. Ennek ellenére szombaton nem őt, hanem a bajnoki címét a Kisvárda elleni döntetlennel bebiztosító Ferencvárost ünnepelték a lefújáskor a pályára özönlő szurkolók – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Őszintén megijedtem, hirtelen nem tudtam, hogy mi történik, a mérkőzés hevében a csapattársaim és én is elfeledkeztünk róla, hogy az ellenünk elért döntetlennel bajnok lesz a Ferencváros. Amikor lefújták a meccset és beengedték a szurkolókat, hamar leesett, hogy egy bajnoki cím ünneplésének részesei lettünk. Gratulálok a Ferencvárosnak az újabb bajnokságához

– nyilatkozta Kovács Marcell, akit volt csapattársai, az FTC kapusai, Dibusz Dénes és Varga Ádám is köszöntöttek.

– A szombati volt az eddigi pályafutásom legjobb hangulatú meccse. Fókuszált voltam, próbáltam azt hozni, amit tudok, örülök, hogy jól sikerült. A Groupama Arénában kapott gól nélkül zárni jó teljesítmény, de ez nemcsak az én, hanem a csapattársaim érdeme is – szerénykedett Kovács, akinek csapata kemény hetek elé néz a bajnokságban, ha ki akarja harcolni a bennmaradást.

Önbizalmat kaptak

A Kisvárda 29 forduló után 25 ponttal az utolsó előtti, kieső helyen áll a 12 csapatos ligában, négy játéknappal a vége előtt 9 pont a hátránya a még bennmaradást érő 10. pozíciót elfoglaló Újpest mögött. A szabolcsi csapat az előző három körben veretlen maradt, és öt pontot szerzett. A kisvárdaiak kedd este egészen más célért küzdhetnek, 20.00-tól kezdik a Paks elleni, idegenbeli mérkőzésüket a Magyar Kupa elődöntőjében. A továbbjutás egy meccsen dől el.

– Szeretnénk döntőt játszani. A Groupama Arénában elért döntetlen is plusz önbizalmat adhat a csapatnak. Most úgy érzem, jobb szériában vagyunk, ebből is meríthetünk erőt, de persze tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk a Paks vendégeként

– árulta el Kovács Marcell. A paksiak március elején még vezették a bajnokságot, ám a legutóbbi hat fordulóban szenvedtek, legutóbb csúnya vereséget szenvedtek a Puskás Akadémia otthonában – írta meg az Origo. A tolnaiak így visszaestek a tabella harmadik helyére. A Paks 2022 után másodszor, a Kisvárda viszont fennállása során először juthat be a hazai kupasorozat döntőjébe.

A másik elődöntőben az NB II listavezetője és lényegében biztos feljutója, a Nyíregyháza szerdán fogadja az élvonalban már bajnok, zsinórban hatodszor aranyérmes Ferencvárost.

Magyar Kupa, elődöntő

Kedd:
Paks–Kisvárda 20.00

Szerda:
Nyíregyháza–Ferencváros 20.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában