sikerre ítélve

2020.05.12. 13:00

Léber Barbara: az én történetem tündérmesébe illő

A népszerű divattervezőt és gyönyörű ruhakölteményeit az egész ország ismeri. Számára a munkája nemcsak egy hivatást, hanem magát az életet jelenti.

Forrás: Hot!

Fotó: Vadnai Szabolcs

„A munkám hobbi és küldetés is egyben” – vallotta be Léber Barbara divattervező a Hot magazinnak. Hozzáteszi: azok az álmok, amelyeket évek óta dédelgetünk, kitartunk mellettük, és mindent megteszünk értük, egyszer csak valóra válnak.

„Csak a ruhák érdekelnek”

Barbara kislánykora óta divattervező szeretett volna lenni.

Amikor nem vették fel az egyetemre, kozmetikusnak tanult, ám hamar rájött, hogy ez az, amit biztosan nem akar csinálni a későbbiekben.

„Amikor elsőre nem vettek fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre, a szüleim azt mondták, hogy végezzek el valami mást. Így kerültem egy kozmetikusiskolába, amihez akkor egyáltalán nem volt kedvem, de tudtam, hogy hasznos tudást szerezhetek. Miután elvégeztem, még biztosabb voltam benne, hogy engem csak a ruhák érdekelnek. Újra felvételiztem a MOME-re, és sikerült” – kezdte Barbara, aki előtt az egyetem után szinte azonnal kinyíltak a kapuk.

Fotó: Hot!

„Az én történetem tündérmesébe illő, hiszen a szalon megnyitása után fél év sem telt el, és már divatbemutatóra készültem. Hiszek abban, hogy vannak áldott dolgok, amik sikerre vannak ítélve.

Élvezem a munkám minden pillanatát, és igyekszem behívni az életembe a pozitív dolgokat. Úgy érzem, azért kell sikeresnek lennem, hogy alkothassak, tehát nem azért alkotok, hogy sikeres legyek” – mesélte az üzletasszony.

„A katonaitól az esküvői ruháig mindent terveztem már”

A két nagyobb fia még külföldön született, de szerette volna, ha magyar iskolába járnak, ezért hazaköltöztek. „A legkisebb fiam még középiskolás. Velük vagyok teljes, de én azt vallom, hogy nem szabad eldobni a munkát és a párkapcsolatot az anyaságért. Akkor sem hanyagoltam el a vállalkozásomat, amikor kicsik voltak, ezzel is jó példát mutatva nekik. Mára kiderült, hogy nem esett messze az alma a fájától, hiszen egyiküket szintén érdekli a tervezés, a másik zenél és fest. Sokat dolgozunk együtt, és vakon megbízunk egymásban a fiaimmal” – tette hozzá a tervező.

Fotó: Hot!

Barbara most új termékkel, egyedi maszkokkal bővítette a portfólióját.

„A katonaitól az esküvői ruháig mindent terveztem már, és egyformán tudtam lelkesedni értük. A munkám hobbi és küldetés is egyben.”

Giorgio Armanit viselnek az orvosok

A vírus megjelenése után az Armani bejelentette, hogy a cég olaszországi termelőüzemei egyszer használatos orvosi overallok készítésébe kezdenek, ezzel segítve az olasz egészségügyi dolgozókat. Ezenfelül a divatház jelentős összeget adományozott a kórházaknak.

Egyedi, minősített maszkokat készít

A világban kialakult nehéz helyzet miatt Barbara a csapatával maszkok gyártásába kezdett. – Minden minta egyedi tervezésű és gyártású, CE minősítéssel rendelkeznek, és csak limitált mennyiség készül belőlük. Még csak néhány hete lehet rendelni, de már nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Számomra ez nem a profitról szól, hanem a segítségnyújtásról – tette hozzá a divattervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában