Gazdaság

2015.03.01. 11:45

Versenyt rendeztekTímár László emlékére

Veszprém - Évről-évre nagyobb érdeklődést vált ki a gazdasági élet szereplői között a Pannon Egyetemen megrendezett Tímár László-emlékverseny - tudtuk meg Szabó Lajostól, a gazdaságtudományi kar dékánjától.

Szám Dorottya

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén 14. alkalommal rendezte meg a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

A három napos versenyen hallgatói csapatok mérték össze tudásukat egy izgalmas, valós vállalati eset megoldásában, majd zsűri előtt ismertették eredményeiket. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző, végzett hallgatókból és vállalatok képviselőiből állt. A versenyen választják ki azokat a csapatokat, amelyek képviselni fogják a Pannon Egyetemet más oktatási intézmények által meghirdetett esettanulmányi versenyeken.

Gasparetz András, Szabó Lajos és Szentes Balázs a sajtótájékoztatón
Fotó: Szám Dorottya

Az évek során a verseny nagy fejlődésen ment keresztül, a csapatok száma folyamatosan nőtt. Idén összesen 15 csapat mérte össze az erejét, ebből 12-őt a Pannon Egyetem állított fel, de érkeztek Győrből, Miskolcról, és a komárnói Selye János Egyetemről is résztvevők.

A verseny keretében az egyetemistákból álló csapatoknak minden évben egy esettanulmányt kell feldolgozniuk, amely egy magyar vonatkozású, vállalati döntéshozatali problémát vet fel: a tanulmányban szereplő összes vállalatstratégiai döntési helyzet előtt áll, s a hallgatóknak a probléma megoldására kell javaslatot tenniük. Az idei év újdonsága, hogy középiskolás csapatok is részt vehettek rajta és betekintést nyerhettek az esettanulmányok világába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!