Gazdaság

2015.03.06. 21:13

Várják a rendeletet a vasárnapi zárva tartásról

Várhatóan a héten megjelenik meg a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendelet, erről tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tremmer Tamás

Közlésük szerint a kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényben foglalt kivételek bővítését indokolja, ezért a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére. Ismeretes, a parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, eszerint március 15-től vasárnaponként nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek, illetve a 200 négyzetméternél kisebb üzletek is kinyithatnak, de vasárnap ott csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!