Gazdaság

2014.12.08. 18:15

Többen belevágnak a lakásvásárlásba

Veszprém - Észrevehetően nőtt az idei évben a családi házakba, illetve a kisebb ingatlanból nagyobb ingatlanba költözők száma.

Kovács Éva, egy ingatlaniroda cégvezetője a régóta rebesgetett szocpol, azaz új nevén családi otthonteremtési kedvezmény bevezetésében bízik, sőt, náluk észrevehetően nőtt az idén a családi házakba, illetve a kisebből nagyobb ingatlanba költözők száma. Ám nemcsak a vásárlások, de az albérletet váltók, illetve keresők száma is nőtt, ezért a bérleti díjak is elindultak felfelé, és a nagy keresletre való tekintettel tartható is ez a tendencia – teszi hozzá, ahogy azt is, hogy egyre kevesebb alacsony bérleti díjú lakást kínálnak.

Kovács Éva ingatlanirodai cégvezető szerint egyre kevesebb alacsony bérleti díjú lakást kínálnak.

A bérlések nagyobb számban az augusztus-szeptemberi hónapban növekedtek meg. A panellakások árában szintén elmozdulás tapasztalható – teszi hozzá, 10–15 százalékos emelkedéssel. Ennek oka, vélekedik a szakember, a nagyobb keresletre is visszavezethető. A kedvező hitelekkel többen belevágnak lakás vásárlásába, a kiszámíthatóbb havi törlesztőrészlet sokszor nem több, mint egy lakás havi bérleti díja. Így jobban megéri saját lakást vásárolni!

A kedvező hitelek fellendíthetik a hazai ingatlanpiacot.  Fotó: archív, Penovác Károly

Míg a 80-as, 90-es években a többszintes családi házak voltak divatban, a mai trendek az egyszintes, kisebb alapterületű házaknak kedveznek, így ezek a keresettebbek – mondja Kovács Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!