Gazdaság

2017.05.16. 17:50

Több, mint 180 millió forintos támogatás - Fejlesztik a völgyet

MONOSTORAPÁTI Fenyvesi Zoltán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a település több, mint 180 millió forintos támogatáshoz jutott az óvodai kapacitás bővítésére, az épület korszerűsítésére, továbbá bölcsőde létrehozására.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy további 13,7 milliárd forint megyei keret áll még rendelkezésre pályázati támogatás formájában. A napokban elosztott 31,5 milliárd forintból 55 pályázatot támogatnak 62 településen.

Mint azt a szombati kapolcsi vásárban szintén Fenyvesi bejelentését követően Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere elmondta, a völgy falvai együttesen is sikerrel pályáztak több támogatásra.

Évről évre egyre többen érkeznek a Művészetek Völgye rendezvényeire. A turizmusban a jövő? Illusztráció: Penovác Károly

- Mára a települések megmutatták, hogy össze tudnak fogni Nagyvázsonytól Hegyesdig, és képesek a pályázati terveket megvalósítani. Korábban sikerült úgy felújítani a kapolcsi orvosi rendelőt, hogy a mai követelményeknek megfeleljen, most ez 28 milliós támogatásból folytatódhat a védőnői szolgálat bővítésével, a térség számára is jelentős lépés ez. Akárcsak az, ami a turizmusfejlesztést érinti. Ilyen szempontból gyenge lábakon álltunk eddig, de a települések ma már komolyabban veszik a turizmust, belátják, hogy abban és a mezőgazdaságban rejlik a jövő. Évről évre egyre többen jönnek hozzánk, nem mindegy, hogy milyen úton érkeznek. A 272 milliós támogatásnak köszönhetően a 77-es út mentén különböző forgalomlassító szigetek épülhetnek ki, megvalósulhat az út felújítása, biztonságosabb lesz a közlekedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!