Gazdaság

2014.10.22. 14:00

Tele vannak a szállodák Veszprém megyében

Ha hosszú hétvége, akkor utazás. Még a rossz idő sem riasztotta el a kirándulókat.

Prevics Éva

A legtöbb szálloda teltházzal viszi a négynapos ünnepet. Ilyen időben a  wellness szállók dörzsölhetik a tenyerüket leginkább.  Aki megteheti, hogy elutazik a hosszú hétvégére, az meg is teszi. Ha most kap észbe, már hiába telefonálgat, a legtöbb jó nevű szállodában nem kap szobát. A vendégeket a rossz idő sem tartja vissza.

Teltház van a szállóban a hosszú hétvégére -  mondta a Naplónak az egyik sümegi hotel értékesítési asszisztense. Fölföldi Nikolett kiemelte: nemcsak a hosszú hétvége forgalmas, de az egész október az, a hónap végéig egyáltalán nincs több hely már a szállóban. Nagyon sokan ezen a hétvégén a településen lévő programok miatt érkeznek.  A lovagi torna és a középkori lakoma mindig nagy népszerűségnek örvend.

(fotó: Szántó Áron)

Főleg párok és családok foglaltak szállást. - mondta a Naplónak Papp Dorottya az egyik balatonfüredi hotel értékesítési menedzsere. A mostani hosszú hétvégére jellemző, hogy a vendégek az utolsó pillanatban kezdtek el érdeklődni, de akkor tömegesen.

A veszprémi hotelekben az a tapasztalat, hogy ilyenkor főleg budapesti vendégek érkeznek. Az első napot veszprémi városnézéssel töltik, de szívesen ellátogatnak Herendre, valamelyik Balaton-parti településre is. Emellett sokan keresik fel az állatkertet és a közeli kalandparkot is pihenésük alatt -  mondta Ujvári Szilvia egy veszprémi hotel recepcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!