Gazdaság

2014.03.27. 10:11

Staféta Gazsi Attilával

Múlt heti számunkban dr. Baglyas Péter azt kérdezte Gazsi Attilától, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnökétől, hogy milyen lehetőségeik vannak a fiatal vállalkozóknak?

Mátételki András

- A foglalkoztatási problémák megoldásához a fiatal vállalkozókon keresztül vezet az út, mivel hosszú távon a munkahelyteremtés jelentős része tőlük várható. Az állam elindította a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” nevű programot, mely sok fiatalnak ad kezdőtőkét és megfelelő kompetenciákat vállalkozási ötletéhez. A VOSZ is több programmal áll a fiatal vállalkozók rendelkezésére. Magam részéről azt tartom, hogy minél többet és minél jobban tanul valaki, annál érdekesebb a munkája és izgalmasabb életpályája lehet. Fontos az egész életen át tartó tanulás, a rugalmasság, a kreativitás és az innováció elsajátítása. A munkaerő-kereslet a szakképzett, nyelveket tudó, jól kommunikáló, számítástechnikát magas szinten használó, lojális magatartású, rugalmas munkaerő iránt folyamatosan növekszik.

Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke (Fotó Mátételki András)


Gazsi Attila azt kérdezi Ottó Csabától, hogy lesz-e elég szakképzett munkaerő nyáron a Balaton-parton.

A staféta következő vendége: Ottó Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!