Gazdaság

2015.02.24. 16:54

Programokat támogatnak és a közbiztonságot javítják a Balatonnál

A közbiztonság javítására és kiemelt rendezvények támogatására költi a Balaton Fejlesztési Tanács azt a 70 millió forintot, amit idén kap a költségvetésből. Tavaly 220 milliót adtak.

Prevics Éva

Fejlesztik a vízparti és más közösségi területeket, a köz-és vízbiztonságot, valamint támogatják a kiemelt rendezvényeket- derül ki a BFT honlapján található határozatból. A forrás felhasználásának határideje jövő év június vége.

12-15 rendezvény támogatására lesz lehetőség a Balaton körül a költségvetésből odaígért 70 millió forintból. Veszprém és Somogy megye 4-4 millió forintot, Zala megye pedig 3.5 millió forintot kap rendezvényei segítésére. Hogy pontosan mely programokat támogatják, arról később döntenek.

Az állami pénzből segítik a Mozdulj-Balaton sportprogram sorozatot, támogatják majd a Magyar Vitorlás Szövetség programjait is, a nagy balatoni úszórendezvényeket valamint belefognak a Balatoni Monitoring Rendszer eszközfejlesztésébe és a Játékos Balaton fejlesztésére is juttatnak forrást.

A tanács az állami tulajdonban lévő kezeletlen területeket is felméri és javaslatot tesz a hasznosításukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!