Gazdaság

2015.03.12. 13:37

Pótolják a munkatársakat az erdőgazdaságánál

Veszprém – A vezérigazgató megválasztása, a gazdasági vezérigazgató-helyettes kiválasztása folyamatban van a Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt-nél.

Tremmer Tamás

Ismeretes, pénzügyi szabálytalanságok miatt felmentették posztjáról a Verga Zrt. gazdasági vezérigazgatóját, aki a rendőrségi feljelentést követően előzetes letartóztatásba került. Az ügy miatt távozott posztjáról a cég vezérigazgatója is. A társaságot megbízott vezérigazgatóként Pál Lajos irányítja.A kirobbant ügy miatt megkerestük a tulajdonosi joggyakorló Földművelésügyi Minisztériumot is. Azt szerettük volna megtudni, hogy a társaságnál végrehajtott teljes körű belső vizsgálat mekkora összegű sikkasztást állapított meg? Az előzetesben ülő S. V. mellett más került-e a vádlottak padjára? Az FM sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy az ügyben jelenleg  büntetőeljárás van folyamatban, ennek részleteivel kapcsolatosan a nyomozó hatóságnak áll módjában esetlegesen felvilágosítást adni.

A sikkasztás miatt sikerül(het)-e lezárni a Verga Zrt. tavalyi gazdasági évét? A társaság felügyelőbizottsága a közeljövőben tárgyalja a 2014. év évzáró dokumentumait; ezt követően, május 31-ig várható a tulajdonosi joggyakorló döntése a 2014. évi beszámoló tekintetében.

Az ügy kapcsán többen távoztak a cégtől. A munkatársak pótlása részben megtörtént, illetve folyamatban van. A vezérigazgató megválasztása a későbbiekben várható, a gazdasági vezérigazgató-helyettes kiválasztása folyamatban van.

Lapunk információi szerint a korábbi struktúrában nem volt a cégnél gazdasági-vezérigazgató helyettesi poszt. A sajtóiroda közölte, e munkakör megszüntetése nincs tervben, a társaság feladatainak összetettsége és mértéke indokolttá teszi a pozíció megtartását és betöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!