Gazdaság

2017.02.16. 16:36

Nem mi döntjük el, mikor megyünk szabadságra? (x)

A hatályos jogszabályok alapján, ha munkavállalók vagyunk, akkor az adott évben az összes szabadságunkat meg kell kapnunk munkáltatónktól, tehát ha év vége előtt még maradt néhány napunk, azt feltétlenül le kell töltenünk. Amennyiben ez nem történik meg, főnökünket még akkor is megbüntethetik, ha mi nem akartunk szabadságra menni, ám nekünk, mint munkavállalóknak is, igencsak meg van kötve a kezünk.

Mindössze hét nap felett rendelkezhetünk?!

Sok esetben csak az ügyvédtől halljuk a tényt, hogy az adott évben való kiadási kötelezettség alól egyetlen kivétel adódik: ez pedig az életkor szerint járó pótszabadság, ugyanis csak ezt lehet átvinni jogszerűen a következő évre. Ez kortól függően lehet egy, vagy akár tíz nap is, ám megállapodáshoz kötött ennek kezelése is. A tapasztalatok szerint különösképpen a kisebb cégek esetében jellemző, hogy nem figyelik, vagy nem adják ki a munkavállalónak a nekik járó szabadságot, aminek oka a kisebb létszám miatti helyettesítési nehézségekben keresendő.

Ezért minden kisebb vállalkozásnak célszerű az év vége felé leellenőriznie, hogy mennyi szabadságuk van a munkavállalóknak, de akár mi magunk is rákérdezhetünk erre. Az egyik legfontosabb “hadititok”, hogy mindössze hét napnyi szabadságunk az, amellyel szabadon rendelkezhetünk, az összes többiről munkáltatónk jogosult eldönteni, hogy mikor küld el minket pihenni. Ez lehet akár az év vége is, amikor az ünnepnapok miatti túlórák sokkal több pénzt termelnek a zsebünkbe, ám mi mégsem vállalhatjuk őket.

Jó tanácsok a főnököknek

Tehát ahogy közeledik az év vége, mindenképpen célszerű kideríteni a munkáltatóknak, hogy kit, mennyi szabadság illet még. Ezt, bár jogi kérdés, általában nem a cégek ügyvédjei, hanem a könyvelők tartják nyilván. Különösen fontos ez akkor, ha a vállalkozásban jellemzően év végi leállások vannak, de ellenkező esetben is, ha a karácsony éppen az év csúcsidőszakát jelenti. Ez azért is igencsak fontos, mert egy jogszabályi rendelkezés szerint tizenöt nappal a szabadság kiadása előtt a munkáltatónak kötelessége értesítenie róla a munkavállalóját.

Jó tanácsok a munkavállalóknak

A munkavállalóknak is fontos érdeke, hogy a saját szabadságait folyamatosan nyomon kövesse, és tisztában legyen azzal, hogy mennyi van még az adott évben. Ez pedig azért különösen lényeges, mert év közben sokkal rugalmasabbak tudnak lenni a főnökök, könnyebben alkalmazkodnak az egyéni igényekhez, ám az év vége felé közeledve ez már nehézkesebbnek mutatkozik. A fent említett hét, szabadon kivehető nappal kapcsolatosan pedig nemcsak a munkáltatót, hanem a munkavállalót is kötelezettség terheli: ezek kivétele során legalább tizenöt nappal a munkavállaló is köteles jelezni igényét, ellenkező esetben ugyanis elutasítással találhatjuk szemben magunkat, ami ráadásul teljesen jogszerű lesz.

A jó hírek

A gyakorlat azonban a fenti szabályok ellenére azt mutatja, hogy jellemzően közös megegyezés alapján veszik ki, és adják ki a szabadságokat, és ilyenkor a fenti tizenöt napos szabálytól is eltekintenek. Tehát a szigorú jogszabályok ellenére a tapasztalatok alapján a munkáltatók jóval rugalmasabbak, ám érdemes tudnunk, hogy rengeteg kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha a fentiekkel tisztában vagyunk.

Forrás: Lupovici Ügyvédi Iroda - Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!