Gazdaság

2014.09.03. 16:35

Két megyei vállalkozás is részesült Magyar Termék Nagydíjban

Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, megyénkből két cég, a Jager Prod Kft., valamint a Royal Hunting Vadászatszervező Kft., a Gyulahús Kft-vel közösen benyújtott pályázatával nyert.

Osváth Sarolta

A rangos elismerést a Parlament Felsőházi Termében rendezett ünnepségen nyújtották át.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az immár tizenhetedik alkalommal megtartott díjátadó ünnepség köszöntőjében kiemelte: A Magyar Termék Nagydíj ékesen bizonyítja, hogy Magyarországon is lehet minőségi terméket előállítani. Bár ez sokszor nem könnyű, mégis évről évre több cég lép a minőség útjára. Jó büszke lenni rájuk, hiszen az ő sikerük, az ország sikere is – fogalmazott.

A nyertesek 34 százaléka budapesti és 66 százaléka vidéki cég. Eddig összesen 486 termék viselheti a piaci értékét növelő megkülönböztető minősítést. Az idén a bíráló bizottság azokat a pályázókat részesítette előnyben, akiknek termékei és szolgáltatásai kiváló minőségűek, újszerűek, innovatívak és a külpiacokon is versenyképesek.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnökeként arról szólt, hogy a kormány és a vállalkozások az elmúlt években sokat tettek az innovatív, versenyképes termékek kül- és belpiaci megjelenéséért. Az innovatív és piacképes termékek előállítása során elért eredményeknek és a keleti nyitás, nyugati maradás külpolitikájának köszönhetően, a magyar export összességében hat százalékkal bővült. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar nemzet egységének fontosságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy a Magyar Termék Nagydíj pályázat is szem előtt tartja ezt a szemléletet.

A Magyar Termék Nagydíjjal járó trófeát és oklevelet Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke adta át a díjazottaknak. A Jáger Prod Kft. a Jáger Boksz típusú, kültéri nagy elosztó szekrénycsaládjért kapta meg az elismerést, amelyet Sári Lajos főkonstruktőr vett át a Parlamentben.

A veszprémi Royal Hunting Vadászatszervező Kft. 100 százalékban szarvashúsból készült termékeivel lépett be az idén a nagydíjasok közé. Mindjárt magasról indítottak: összekapcsolták a hungarikumnak minősített gyulai kolbászkészítés tradícióit a magyar szarvashús különleges minőségével. Kétféle – csípős és csemege ízesítésű – szarvaskolbászt készíttetnek Gyulán, veszprémi receptúra alapján. A prémium terméket a hazai és hamarosan exportpiacra is bevezetik – tudtuk meg Pechtol Szabolcs és Németh Zoltán ügyvezetőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!