Gazdaság

2015.02.27. 16:39

Külföldi jövedelem: csökkenthető az adó

A külföldön szerzett jövedelmek után a munkavállalók a jövedelemszerzés helye szerinti államban megfizetett adót csökkenthetik a NAV által kiadott jövedelemigazolás alapján.

Heffler Péter

Az igazolásokat a NAV ügyfélszolgálatain akár azonnal is megkaphatják a kérelmezők, adott tájékoztatást a Veszprém Megyei Adóigazgatóság. Az igazolás kiállításához kérelmet kell benyújtani, melyhez csatolni kell a külföldi adóhatóság nyomtatványát, amin a NAV kiadja az igazolást. Az ügyfélszolgálatokon a kérelem ajánlott formanyomtatványa és a külföldi adóhatóságok igazolás-nyomtatványai is elérhetők.

Veszprém megyében kérelmet jellemzően az Ausztriában és Németországban munkát vállalók terjesztenek elő. A külföldi adóhatóságok nyomtatványai általában több példányból állnak.

A nyomtatványt a kérelmező meghatalmazottja is benyújthatja, és a jövedelmet a NAV igazolja a személyi jövedelemadó-bevallás alapján. A jövedelemigazolás nem adható ki, ha az adózó a személyi jövedelemadóról nem nyújtott be bevallást. A jövedelemigazoláshoz a személyi jövedelemadó-bevallást akkor is be kell nyújtania a kérelmezőnek, ha nem volt Magyarországon adózó jövedelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!