Gazdaság

2014.07.27. 11:10

Korszerűsítették a kultúrház fűtését

Marcaltő - Több forráshoz is jutott a helyi önkormányzat a Leanderen keresztül. A Gemara SK Vidékfejlesztési Egyesület segítségével számos tervüket valósíthatták meg.

Nagy Imre

A legjelentősebb beruházást április végén fejezték be a marcaltőiek. 2013-ban pályáztak a kultúrház fűtésének korszerűsítésére. Tízmillió forintot nyertek. – A kultúrház a hatvanas években épült, az akkori technológiai színvonalon, szenes kazánokkal. A rendszer elavult, drága és munkaigényes volt a fenntartása, ezért döntöttünk emellett. A nyílászárókat 2013-ban cseréltük, a következő lépés a fűtés volt.

Galambos Imre közmunkás és Vadas Tamás falugondnok ismerkednek az új kazánnal, amely olcsó és nagyon gazdaságos. Fotó: Marcaltő önkormányzata

Egy, a környéken működő energetika kft. volt a kivitelező, új központi fűtés készült – mondta el Sandl Zoltán polgármester, mint ahogy azt is, hogy a régi rendszer bontását társadalmi munkában végezték. A bontásból származó több mint 9 tonna vasat értékesítették, az összeget is visszaforgatták a korszerűsítésbe. – Jelenleg két vegyes tüzelésű kazánunk van, nagyon jó hatásfokú, automata faelgázosító készülékek. Két nagy tartály tárolja a meleg vizet, ez arra is lehetőséget biztosít, hogy a kultúrházat szakaszosan, helyiségenként fűtsük. Környezet- és emberbarát a rendszer – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!