Gazdaság

2014.10.22. 09:31

Keresik a megélhetést

A nyári idegenforgalomban a Balatonnál alkalmazásban állók, és a szezon végén munka nélkül maradók számára szervezett ausztriai állásbörzét a kamara.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az ausztriai Vorarlberg tartomány gazdasági kamarájával és munkaerő-piaci szolgálatával idén is szervezett állásbörzét vendéglátóipari szakemberek számára, akik a téli síszezonban Ausztriában kívánnak munkát vállalni. A lehetőség iránt élénk az érdeklődés, az október 22-i börzésre nyolcvan ember jelentkezett előzetesen, mondta Vas-Csitei Tímea koordinátor.

Manuela Dreier, Manuela Wolf és Vas-Csitei Tímea. Munkalehetőséget hoztak (Fotó: Tremmer Tamás)

Az osztrák vendégek Manuela Dreier (Vorarlbergi Kereskedelmi és Iparkamara) és Manuela Wolf (Vorarlbergi Munkaerőpiaci Szolgákat) a jelentkezőket német nyelvű állásinterjún hallgatták meg. Akik megfeleltek, azoknak jó munkakörülményeket és feltételeket ígértek.

A lehetőség sokak érdeklődését felkeltette. Előtérben Kasza Viktória (Fotó: Tremmer Tamás)

Európai uniós vendéglátós szakképesítést szerzett a közelmúltban Kasza Viktória, aki a tanulmányai alatt már dolgozott Németországban és Cipruson is. Idehaza Balatonakarattyán, és Balatonkenesén kapott munkát. Jó volt a hely, összetartó a kollektíva, így szívesen maradt volna, de a szezon véget ért, az üzletek bezártak. Kézilányként próbál meg boldogulni Ausztriában. Ha beválik, akár egész évre is szívesen kint maradna, de ha nem, akkor sem esik pánikba, jövő nyáron ugyanis ismét lesz balatoni idegenforgalmi szezon, s reméli, lesz munkalehetősége is.

Munkalehetőség Ausztriában ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!