Gazdaság

2014.04.16. 14:47

Kelendők a tojások

A tapasztalatok szerint a kereskedelemben húsvét előtt sokkal kelendőbbek a tojások és az italféleségek.

Varga Ibolya

Tavaly hatvan százalékkal nőtt meg a húsvéti hetekben az egyik áruházláncnál eladott tojások száma, és idén is hasonló mennyiségű tojás értékesítését tervezik az ünnepi időszakban. A megszokott kínálaton kívül bio- és vitaminos tojásokat is beszereztek. Nagy népszerűségnek örvendenek vevőik körében a speciális, azaz extra sárga, extra nagy és a mélyalmos termékek is. A legtöbben a közepes méretű tojást keresik, ez az eladott tojások 70 százalékát teszi ki. A tavalyi évhez hasonlóan kedvező árakkal, akciókkal is készültek, így idén a legolcsóbb tízdarabos tojás ára 300 forint. 

Az ünnepi szezonban 20–30 százalékkal nő meg az alkoholfogyás egy átlagos, nem ünnepi időszakhoz képest. Egyre több hazai pincészet kerül be a boraival az áruházláncok kínálatába, melyeket sokan szívesen vásárolnak. Ennél a láncnál a borok forgalmának 95 százalékát teszik ki a magyar termékek. A legnépszerűbb minőségi magyar vörösborok mellett folyamatosan növekszik a fogyasztási trendeknek megfelelően a rozék népszerűsége is. A tömény italoknál pedig látványosan erősödik a tradicionális magyar pálinka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!