Gazdaság

2009.01.13. 03:29

Fontos lett az egészség - Wellness-szállodák kínálata megyénkben

<b>Veszprém</b> - Míg néhány évvel ezelőtt szinte kuriózumnak számított, ma már a Balatonnál is legalább harminc, s a megyében is jó néhány wellnesshotel kínál kikapcsolódást. A trendek azonban itt is változnak: ma már nem elég a fitneszterem és a szauna, a medical wellness hódít teret.

Kiss Nikolett

A belföldi vendégek egyes számú úti céljai a testi-lelki kényeztetést nyújtó szálláshelyek - osztotta meg tapasztalatait Omász Katalin, az Exclusive Tours utazási iroda értékesítési vezetője. 

Az adataikból egyértelműen kiderül, hogy a honi pihenést választók nagy része a wellnesshétvégéket keresi, de népszerű a külföldi idelátogatók körében is ez a fajta kikapcsolódás. 

Hozzátette: a belföldieknél természetesen nagy segítségre van az üdülési csekk is. A wellness-őrület egyértelműen az utóbbi évtized terméke Magyarországon. A Balatonnál is sorra nyíltak az elmúlt öt-nyolc évben a négycsillagos wellnesshotelek. 

S míg kezdetben elég volt, ha szaunákkal, vizes részleggel, konditeremmel rendelkezett a hotel, a kor igen hamar túlhaladt ezen. Folyamatosan változtatni kell, újítani, figyelni a nemzetközi trendeket.

- Negyedévente újítani kell, bevezetni új szolgáltatásokat, önmagában a wellness már nem elég - véli Rádóczy Andrea. A füredi Hotel Silver Resort vezetője elmondta: komplex szolgáltatásokat igényelnek a vendégek, a fitneszterem, sókamra, medence, szolárium és a szaunák ma már alapfelszereltséget jelentenek. 

A speciális masszázs, szépség- vagy főleg így, az evős-ivós ünnepek után a méregtelenítő kúrák már egy magasabb szintet jelentenek, keresettek. A fő cél azonban manapság már az egészségmegőrzés, ezen a területen szeretnének továbblépni idén a füredi hotelban is.

- A kulcsszó a medical wellness . A városban dolgozó orvosok segítségével szeretnénk többek között a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez programokat kitalálni. Fontos ugyanis, hogy a korral haladni kell - a jövő trendje pedig a betegségek megelőzése.

Megújították nemrégen a wellnessrészleget Kenesén is. Mint ahogy Szíjártó Csaba, a Hotel Marina Port vezetője az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondta: a magyarok szívesen veszik igénybe a testi-lelki kikapcsolódást nyújtó lehetőségeket. 

Egyre jobban látják az emberek az egészségmegőrzés fontosságát, törődnek magukkal. A szálloda hét évvel ezelőtti nyitása óta lényegesen nagyobb az igény ezekre a szolgáltatásokra, de szükség van a folyamatos megújulásra is. 

- Sok a visszajáró vendég, ezért rájuk is gondolni kell, s mi is megpróbálunk az ő észrevételeik alapján jobbítani a szolgáltatásokon. Például ezért erősítünk most a gyerekeknél, számukra építünk kismedencét, pancsolót.

Szíjártó Csaba szerint egyébként nagyjából telítődve van a piac a négycsillagos hotelekből, mint megfogalmazta: nem gondolja, hogy a végtelenségig folytatható ez a szállodaépítési láz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!