Gazdaság

2014.10.15. 14:30

Erdészházból erdei iskola

Balatoncsicsó – A Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola fennállásának tizedik évfordulóját ünnepséggel, s egy játszótér átadásával tették feledhetetlenné.

Tremmer Tamás

Hazánk egyik legszebb, természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag térsége a Balaton-felvidék. E térség biológiai, geomorfológiai és kultúrtörténeti sokszínűségének bemutatásában jelentős szerepet kap az erdei iskolánk. Célunk, a fiatal nemzedék természetes környezet iránti érdeklődésének felébresztése, a környezettudatos gondolkodás formálása és a természetes környezetben való új ismeretek megszerzése, mondta Vargha László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola jubileumi ünnepségén.



A tapolcai Kazinczy iskola diákjai saját készítésűn a négy évszakot szimbolizáló ajándékkal készültek a születésnapra. Bene Xénia, Horváth Csaba, Cséri Bence, Vers Enikő, Pappné Vígh Ágnes pedagógus

Az egykori és éveken át árván hagyott, ezért leromlott állagú erdészeti épületekből 2001-ben kezdték kialakítani az erdei iskolát, amelyet 2004-ben adtak át. A folyamatos megújulás, fejlesztés alatt álló iskolára tíz év alatt több mint százmillió forintot költöttek.

Még születésnapi torta is volt. Balról Farkas Zsuzsanna

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tapolcai Tankerületének igazgatója, Tóth Mária arról beszélt, hogy az erdei iskola sajátos nevelési forma, amely segít a környezeti ismeretek elsajátításában. Ormos Balázs, az Országos Erdészeti Egyesület szakosztályvezetője szerint mintaértékű, ami itt kialakult. Farkas Zsuzsanna 2004 őszétől irányította az erdészeti erdei iskolát. Megilletődve vette száma az elmúlt tíz év eseményeit. Hangjának elcsuklása érthető volt, hiszen az ünnepség számára egyben a búcsút is jelentette: az év végén anyai örömök elé néz.

A gyermekek egyből birtokba vették a játszóteret (Fotó:Tremmer Tamás)

A jubileum kapcsán tíz, rendszeresen ide járó iskola diákja számára tízfordulós vetélkedőt hirdettek, amire nagy izgalommal készültek. A születésnap során felavatták az új játszóteret, amely kettőmillió forintba került. A gyermekek egyből birtokba is vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!