Gazdaság

2014.09.03. 08:21

Az USA-ba is exportálják a Pápai Húst

Pápa - Bővült az USA-ba exportálható hústermékek listája, jelentette be közleményében a Földművelésügyi Minisztérium, a Pápai Hús 1913. Kft-nél élni kívánnak a lehetőséggel.

Tremmer Tamás

Friss és fagyasztott húst, és nem hőkezelt hústermékeket is szállíthatnak már a magyar termelők az USA-ba. A termékpaletta-bővítést az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium Élelmiszer-biztonsági Ellenőrzési Szolgálata (USDA FSIS) a magyarországi helyszíni ellenőrzést követően véglegesítette. Az engedély természetesen a már jóváhagyott termékekre – teljesen hőkezelt, valamint hosszan érlelt sertéshús-termékek – továbbra is vonatkozik, jelentette be közleményében a Földművelésügyi Minisztérium. A döntés az exporttermékekre vonatkozó eljárásrendben is könnyítést jelent, ugyanis az USDA augusztus végén elfogadta az újonnan jóváhagyott termékekre vonatkozó exportbizonyítvány mintákat.

A kieső orosz export kiváltása érdekében minden lehetőséget meg kívánnak ragadni, nyilatkozta lapunknak Uzsoky András, a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója. A döntés bejelentését követően azonnal megkeresték az Amerikába forgalmazó partnereiket, s újabb pápai termékeket kínáltak számukra. Igen gyors eredményre azonban nem lehet számítani, a húspiacon ugyanis kínálati helyzet van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!