Gazdaság

2017.05.05. 18:45

Akár már az idén élvezhetik a sikereket

Devecser - Több mint egymilliárd forint érkezik a térségbe, és a város is jelentős összeghez jut – ismertette Kovács Zoltán államtitkár, megyei fejlesztési biztos, a térség országgyűlési képviselője.

Penk Tímea

Kovács László alpolgármester és Mayer Gábor önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke látta vendégül az államtitkárt. Kovács Zoltán ismertette a település és területi operatív program devecseri járást érintő sikeres pályázatait. A meggyeserdei ipari park 311 millió, a család és gyermekjóléti központ szociális étkeztetésre 120 millió, a Marcal vidéke önkormányzati társulás szociális alapszolgáltatásra 5,8 millió forintot nyert, a Devecser-Sümeg foglalkoztatási paktum 450 millió forinthoz jut. 116 millió forintból kerékpárút épül, 299 millió forintot ökoturizmus fejlesztésére fordíthatnak. Kovács Zoltán külön kiemelte a város társadalmi együttműködésére fordítandó 60 millió forintot. Igen fontosnak tartja a békés közösségi életet, és a képviselő-testületen belüli együttműködést, mert a békesség hiánya akadályozza a hatékony munkavégzést.

Mayer Gábor, Kovács Zoltán, Kovács László

- A támogatási szerződések megkötését közbeszerzési eljárás követi, utána megállapodhatnak a kivitelezővel. Kisebb ügyekben akár már az idén élvezhetik a sikeres pályázatok előnyeit – mondta Kovács Zoltán. Hozzátette, a gazdaságfejlesztés mindig a jövőre nézve nagy jelentőségű, hiszen ha vállalkozások telepednek meg, azok iparűzési adót fizetnek, foglalkoztatást nyújtanak, és akár helyi ügyeket is támogathatnak. Az államtitkár elmondta, hogy már kiírták az újabb pályázatokat hatmilliárd forint értékben, és a térségben élőket pályázati részvételre biztatta.

Mayer Gábor megköszönte, hogy Kovács Zoltán az iszapkatasztrófa utáni helyreállításokon túl is segítette a város fejlődését, és azt továbbra is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!