Gazdaság

2014.04.10. 15:40

A február is nagyon jó volt

A korábbi évhez képest februárban is nagyon jó forgalmat regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint.

Győrffy Árpád

Az országos adatok szerint a külföldiek esetében 9,2 százalékkal, a belföldieknél 11,9 százalékkal nőtt az eltöltött vendégéjszakák száma, együttesen pedig 10,6 százalékos volt az emelkedés. A még jobb januárnak köszönhetően az első két hónap összesített eredménye még ezt is meghaladta egy-egy százalékkal.

Térségünkben ennél változatosabb eredmény alakult ki. Annyi mindenképp elmondható, hogy itt elsősorban a magyar vendégek nagyobb forgalma javította az adatokat. Februárban a közép-dunántúli régióban a külföldiek forgalma 1,9 százalékkal, a hazai turistáké 21,1 százalékkal nőtt, az együttes emelkedés 15,9 százalékos volt.

Ugyanekkor a balatoni régióban a külföldiek forgalma 11,6 százalékkal csökkent, a belföldi vendégeké 9,3 százalékkal nőtt, az együttes emelkedés 5,6 százalékos volt. Az első két hónap együtt térségünkben is még ennél is magasabb növekedést mutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!