Gazdaság

2015.12.15. 21:02

Munkacsoport figyeli az uniós pénzek költését

Balaton-régió - Balaton-munkacsoportot hozott létre a Jobbik, melynek célja a Balaton-régió fejlesztésére bejelentett forrás elköltésének nyomon követése.

A Jobbik közleményében azt üzente a kormánynak és a Fidesznek, hogy figyelni fogja, milyen célokra és milyen módon költik el a 300 milliárd forintot, hogy abból egy fillér se folyjon korrupciós csatornákon keresztül újabb Fidesz-közeli cégek és magánszemélyek zsebébe.

- Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ahol ekkora összeg megjelenik, ott a korrupció is felüti a fejét. Az elmúlt évtizedekben a baloldali és a jobboldali kormányok is nyakig ültek a korrupciós botrányokban, mely alól a mostani kormány sem kivétel - írják a közleményben.

Ez a 300 milliárd forintos összeg pusztán egy lehívható uniós forrás, amit a Balaton-régió fejlesztésére lehet igényelni. Ahogy a közleményben is olvasható, a rendelkezésre álló másfél év rendkívül szűkös időkeret, így most káosz várható a pályázatok és a fejlesztési források lehívása körül. A Jobbik a parlamentben és azon kívül is régóta küzd azért, hogy a Balatont ne érdekcsoportok, hanem egységes koncepció mentén fejlesszék, és szeretnék, ha kész elképzelések lennének arról, hogy mit szeretne megvalósítani a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!