• cikk kép
  Az uniós szabályokhoz igazította a gáztörvényt a parlament

  A gázév három hónappal eltolódik, kapacitást lekötni pedig negyedévre és napon belül is lehet - egyebek mellett ezt tartalmazza a földgázellátásról szóló törvény módosítása, amelyet kedden - 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében - fogadott el az Országgyűlés.

 • cikk kép
  Reklámadó - A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet

  A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.

 • cikk kép
  Buda-Cash - Varga: háromévente kell ellenőrizni a befektetési vállalkozásokat

  Varga Mihály célszerűnek tartaná, ha a hitelintézetekhez hasonlóan a legalább háromévente lenne köteles megvizsgálni a felügyelet a befektetési vállalkozásokat is a jelenlegi ötéves határidő helyett.

 • cikk kép
  Húszmillió forintra csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka

  Húszmillió forintra csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László erre vonatkozó törvényjavaslatát.

 • cikk kép
  A kisvállalkozók helyzete és szerepe

  Békéscsaba -– Stratégiai partnerséget kínál a KKV szektor a kormánynak, hangzott el pénteken azon a konferencián, amelyet a KKVHáz mozgalom tavalyi országos döntőjét megnyert csapat székhelyén tartottak, Békés megyében.

 • cikk kép
  Buda-Cash - Fidesz: a kormány minden segítséget megad a károsultaknak

  A kormány minden segítséget megad a Buda-Cash-ügy károsultjainak, az érintett önkormányzatok rendkívüli támogatást kapnak, a magán-, valamint jogi személyeket pedig 30 millió forintig kártalanítják a törvényben rögzített eljárásrend szerint - közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel.

 • cikk kép
  Vasárnapi zárva tartás: a legnagyobb vesztes a vevő

  Megyei körkép – A kereskedelmi szektor átrendeződését hozhatja az üzletek vasárnapi nyitva tartását tiltó jogszabály. Az idegenforgalmi szezon is megsínyli az intézkedést, a balatoni vendégek vasárnap nem találnak olyan nyitva lévő üzleteket, amelyek tömeget lennének képesek kiszolgálni.

 • cikk kép
  Emelkedik a benzin ára, a gázolajé nem változik

  Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Újjáéledő turizmus

  Veszprém – Az Országos Kék Kör mentén megvalósuló fejlesztések és a fenntartásukat biztosító rendszer kialakítása hozzájárul az erdőlátogatók számának további növekedéséhez – erről Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár beszélt egy, a témában rendezett műhelynapon február 9- én a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének konferenciatermében.

 • cikk kép
  Versenyt rendeztekTímár László emlékére

  Veszprém - Évről-évre nagyobb érdeklődést vált ki a gazdasági élet szereplői között a Pannon Egyetemen megrendezett Tímár László-emlékverseny -– tudtuk meg Szabó Lajostól, a gazdaságtudományi kar dékánjától.

 • cikk kép
  Pálinkafőzés - Újabb kötelezettségszegési eljárás indul hazánkkal szemben

  Hiába a kormány év eleji szigorítása, a házi pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt újabb kötelezettségszegési eljárás indul hazánkkal szemben.

 • cikk kép
  Külföldi jövedelem: csökkenthető az adó

  A külföldön szerzett jövedelmek után a munkavállalók a jövedelemszerzés helye szerinti államban megfizetett adót csökkenthetik a NAV által kiadott jövedelemigazolás alapján.