Gazdaság

2011.06.10. 17:33

Csipkártyás utazás - Négyszázmillióból modernizál a Somló Volán

Ajka - Megújul a Somló Volán Zrt. néhány autóbusz-pályaudvara és megállója, valamint a közlekedés is korszerűbb lesz hamarosan.

Tóth B. Zsuzsa

A cég sikerrel pályázott a Somló környéki közösségi közlekedés fejlesztésére, a Közép-dunántúli Operatív Program közel 384 milliós támogatásával 409 milliós fejlesztést hajt végre egy éven belül. Erről csütörtökön tájékoztatta a sajtót Barta János vezérigazgató és Pákai Péter műszaki igazgató. Elmondták, a fejlesztés során a helyközi és helyi közlekedésben egyaránt modern utastájékoztatási és kiszolgálási eszközöket vezetnek be, fejlesztik az informatikai rendszert és emelik a szolgáltatások minőségét.

- Ajkán korszerűbb lesz a Petőfi utcai autóbuszöbölpár, Bakonypölöskén új buszöböl kialakítása készül, Karakószörcsökön autóbusz-fordulót újítanak fel, Somlószőlősön a buszmegállópárt buszöbölpár váltja fel, ahogy Városlődön is, valamint Viden is öbölpárt alakítanak ki. Emellett várható a hiányzó informatikai modulok rendszerbe állítása, azaz az ajkai pályaudvaron digitális kijelzőket helyezünk el, Devecserben még az új pályaudvar tervezett építése előtt digitális utastájékoztató rendszert alakítunk ki, és automatizáljuk a hangosbemondót. Ajkán, Sümegen és Tapolcán utastájékoztató interaktív eszközök felszerelése várható, és a gyengén látók, rosszul hallók közlekedését is segítik a korszerű eszközök - hangzott el a tájékoztatón.

Az autóbuszokat új fedélzeti eszközökkel szerelik fel, gépjárműkövetővel, üzemanyagszint-mérővel, utastájékoztató eszközökkel. Az összes, azaz 140 autóbuszon lehet majd utazni a bevezetés előtt álló, a papírbérleteket felváltó csipkártyával, amelyekből egyelőre ötezer kerül forgalomba.

 

A környékbeli településekkel konzorciumot hozott létre a Somló Volán a 2012 májusáig befejeződő fejlesztés érdekében, amely építési beruházásokat és infokommunikáci- ós fejlesztéseket foglal magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!