Gazdaság

2011.02.11. 20:33

Szervezett munka, kiváló termékek

Pápa - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter péntek délután Pápára látogatott, jövetelének célja az volt, hogy személyesen is tájékozódjon a Pápai Hús 1913 Kft. működéséről.

Nagy Imre

A magas rangú vendéget a polgármesteri hivatalban dr. Áldozó Tamás alpolgármester és dr. Kontrát Károly államtitkár fogadta, majd a kft. telephelyére kísérték a minisztert.

- A pápai húsipar az ország egyik legjelentősebb vállalkozása, a pápai sonka fogalom Magyarországon, ez a kiváló cég az ágazat büszkesége.

- Fontosnak tartottam, hogy eljöjjek most, amikor a sertéságazat Európa-szerte komoly bajban van - fogalmazott az üzemlátogatást követően Fazekas Sándor, aki azt is lényegesnek tartotta elmondani, hogy a pápai cég magyar alapanyagból állít elő kiváló magyar terméket, és megérdemli az odafigyelést, a segítséget a kormány részéről. 

A minisztert az üzemben Politzer József ügyvezető igazgató kalauzolta, és sétájuk során ismertette vele a  feldolgozási és a gyártási folyamat főbb állomásait, jellemző adatait.

- Igazgató úrral áttekintettük a múltat, a jelent és az ágazat helyzetét is. Az ilyen megbeszéléseket azért is ítélem hasznosnak, mert így tudunk együtt dolgozni a közös érdekért. Ez pedig nem más, mint az, hogy az ágazatot saját növekedési pályára állítsuk - fogalmazott a magas rangú vendég, aki elmondta még, rendkívül fontos, hogy termelők és feldolgozók más országokra már jellemző együttműködést valósítsanak meg, hogy védjék saját piacaikat és termelőiket. Így képesek hosszú generációkon keresztül munkahelyet, megélhetést és üzleti sikereket biztosítani.

Mint azt a látogatást követően  dr. Áldozó Tamás a sajtónak elmondta, Fazekas Sándor elvállalta a Szent György-napi agrárexpó fővédnökségét, és a tavaszi rendezvénnyel kapcsolatban a tárca támogatásáról biztosította a város vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!