Gazdaság

2015.01.26. 14:09

1,7 milliárdos beruházás és 30 új munkahely Tapolcán

Tapolca – A déli városrészben, az egykori laktanya területén az üzem létesítése feléleszti a város szigetelő anyag gyártását.

Tóth B. Zsuzsa

Az 1,7 milliárd forint értékű befektetés megvalósulásával mintegy 30 új munkahely jön létre. A projekt beindulása további fejlesztéseket generálhat a városban. A projekt megvalósulása érdekében az üzem létrejöttét elősegítendő közös alapítású gazdasági társaságot hozott létre a város az Innotech csoporttal, amelynek birtokában van a gyártástechnológia. A csúcstechnológiát képviselő berendezéseket a német partner fél év alatt képes telepíteni, és a próbaüzemet követően kilenc hónap alatt kulcsra készen átadja. Optimális esetben már 2016 év elején beindulhat a gyártás – mondta Dobó Zoltán.

Az 1000 négyzetméteres gyártócsarnok mellett az irodaépület passzív házként épül, bemutatva a habüveg granulátum sokrétű felhasználhatóságát – nyilatkozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!