• cikk kép
  Segítenek állást találni

  Pápa - Balatonfüred után kedden Pápán, a városi sportcsarnokban állásbörze keretében találkoztak egymással munkáltatók és álláskeresők. A rendezvény célja az volt, hogy tovább javítsa a munkaerőpiaci helyzetet, és lehetőséghez juttassa az álláskeresőket.

 • cikk kép
  Új sertésbetegség ütötte fel a fejét

  Két hét alatt több mint ötszáz sertést kellett, az afrikai sertéspestis (ASP) behurcolásának veszélye miatt, azonnal leölni, mivel megemelkedett az illegális élősertés-szállítmányok száma hazánkban.

 • cikk kép
  Stabilizálódó vadhúsárak

  Stabilizálódik a vadhús ára, igaz, a pár évvel ezelőtti csúcstól messze van, de a vadgazdálkodóknak már némi megnyugvást jelent a mostani a helyzet is.

 • cikk kép
  Csökkent a magyar sörpiac

  A múlt évben a magyar sörpiac 4,45 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a négy legnagyobb gyártócég által értékesített sör mennyiségét alapul véve - közölte Csíkné Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • cikk kép

  Új igazgató érkezett a Continental gyárába

  Ügyvezetői kinevezés

  Veszprém - Kínai megbízatása miatt távozott posztjáról Kai-Uwe Walther, a Continental Automotive Hungary ügyvezető igazgatója. Utódja szintén német szakember, Henning Döll lett.

 • cikk kép

  Május végéig el kell költeni a 2012-ben felhalmozott összeget

  Lejáró pénz a Szép-kártyán

  Veszprém - A Szép-kártyát működtető bankok várakozásai szerint várhatóan az idén sem költenek el minden lejáró összeget a kártyatulajdonosok, de abban bíznak, hogy a korábbinál is kisebb rész marad meg.

 • cikk kép
  Emelkedik a benzin ára

  Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

 • cikk kép
  Csak feketemunkások dolgoztak egy Veszprém megyei varrodában

  Veszprém - Az adóhatóság megyei adóellenőrei és pénzügyőrei egy varrodában meglepetésszerűen ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését - tudtuk meg a megyei adóigazgatóságtól.

 • cikk kép
  Veszprém Expo - Bemutatkoznak a kis- és közepes vállalkozások

  Kitűnő alkalom a bemutatkozásra és találkozásra ez a rendezvény, üzletembereknek és látogatóknak egyaránt – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester a második Veszprém Expo megnyitóján az aréna-csarnokban, amelynek fő médiatámogatója a Napló.

 • cikk kép
  A február is nagyon jó volt

  A korábbi évhez képest februárban is nagyon jó forgalmat regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint.

 • cikk kép

  Széljegyzet

  Sör és/vagy pálinka?

  Első olvasatra nem igaz, de mégiscsak van több hasonlóság a cseh sör és a magyar pálinka között. Például az, hogy mindkettő nemzeti italnak számít és otthon is főzhető.

 • cikk kép
  Bányászok tartottak emlékülést az évfordulón

  A Jó szerencsét! köszöntés elfogadásának 120. évfordulója alkalmából tartottak csütörtökön szakmai tanácskozással egybekötött emlékülést a művelődési központban.