• cikk kép
  Emelkedik a benzin ára

  Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.

 • cikk kép
  NGM: az államháztartás első nyolchavi hiánya 858,8 milliárd forint

  Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolchavi hiánya 858,8 milliárd forint volt, az augusztus havi egyenleg az elmúlt tíz év legalacsonyabb deficitjét mutatja, a havi hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel hétfőn.

 • cikk kép
  Átadták a litéri termelői piacot

  Litér - Az egészséges és biztonságos élelmiszerek miatt rendkívül fontosak a termelői piacok - ezt mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton, a litéri termelői piac átadásán.

 • cikk kép
  Félmillió forintot is keresnek havonta

  A bruttó átlagkeresetek három, a nettó átlagkeresetek szintén három százalékkal haladták meg az idén január-júniusban az egy évvel korábbit.

 • cikk kép
  Még csak hangolnak a bikák

  Megyei körkép – Szeptember a gímszarvasok nászának időszaka, a vadászok, vadgazdálkodók szent hónapja. Az igazi szarvasbőgésre azonban még várni kell.

 • cikk kép
  A közösségi oldalak térhódítása a munkaerő piacon

  Manapság már természetesnek számít, hogy egy személyügyes (HR-es) az állásra jelentkezőkről nem csak az önéletrajz, a személyes benyomások, hanem a közösségi oldalakon való jelenlét alapján alkot véleményt.

 • cikk kép
  Két megyei vállalkozás is részesült Magyar Termék Nagydíjban

  Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, megyénkből két cég, a Jager Prod Kft., valamint a Royal Hunting Vadászatszervező Kft., a Gyulahús Kft-vel közösen benyújtott pályázatával nyert.

 • cikk kép
  Még várni kell arra, hogy kézbe vegyük az új tízezrest

  Bár már keddtől hivatalos fizetőeszköznek számít sz új tízezres, forgalomba tömegesen azonban csak decemberben kerül.

 • cikk kép
  Országosan délkelet-európai szinten a magyar feketemunka

  A feketegazdaság a magyar GDP 22 százalékára rúgott 2013-ban, míg Szlovákiában 15, Ausztriában 7,5 százalék volt ugyanez az arány. Az elmúlt években a feketemunka mértéke hazánkban csak egy százalékkal csökkent, állítja egy elemzés.

 • cikk kép
  Autópiac: tovább tart a lendület

  Lendületbe jött a hazai új gépjármű értékesítési piac, a statisztika húsz százalék feletti növekedést mutat. Igaz, hogy nagyon mélyről indultak, de ez az adat már akkor is bíztató.

 • cikk kép
  Ellentétes pénzügyi várakozások

  Megyei körkép - A GKI által végzett és most publikált felmérés szerint az üzleti kilátások enyhén javultak, míg a fogyasztói várakozások romlottak. Ugyanakkor a K&H elemzése szerint meredeken növekedtek a nagyvállalatok pénzügyi várakozásai.

 • cikk kép
  Az USA-ba is exportálják a Pápai Húst

  Pápa - Bővült az USA-ba exportálható hústermékek listája, jelentette be közleményében a Földművelésügyi Minisztérium, a Pápai Hús 1913. Kft-nél élni kívánnak a lehetőséggel.

Magazinok