• cikk kép

  Hétszázmilliárdot költhetünk kutatásokra és fejlesztésekre

  Élmezőnyben megyénk

  Veszprém - A 2014–-2020-as ciklusban Magyarország várhatóan több mint hétszázmilliárd európai uniós támogatást költhet el kutatás-fejlesztésre és innovációra. A támogatásból Veszprém megye is jelentős összeghez juthat.

 • cikk kép
  Kétszer is lecsapott a NAV az üzletre

  Veszprém – Egy veszprémi üzlet tulajdonosára pár hét leforgása alatt kétszer csaptak le a NAV adóvégrehajtói.

 • cikk kép
  Idén eddig kevesebb cég alakult Magyarországon, mint amennyi megszűnt

  Megyei körkép -– Idén az első három negyedévben 25 027 vállalkozást töröltek és 20 649 újat jegyeztek be a cégnyilvántartásba. A világgazdasági válság kezdete –- 2008 szeptembere –- óta ez az első év, hogy a törölt cégek száma meghaladja az újonnan alapítottakét.

 • cikk kép
  Öt feladat devizahiteleseknek, hogy megkapják a banki kompenzációt

  Egy fogyasztóvédelmi egyesület összeállította, mire kell készülniük és hogyan kell fellépniük azoknak a devizahiteleseknek, akiknek pénz jár vissza.

 • cikk kép

  Hamarosan új szabályoknak kell megfelelniük a termelőknek

  Változások a élelmiszer-jelölésben

  Veszprém - Változnak az élelmiszer-jelölési szabályok egy idén decembertől életbe lépő rendelet nyomán.

 • cikk kép
  Erdészházból erdei iskola

  Balatoncsicsó – A Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola fennállásának tizedik évfordulóját ünnepséggel, s egy játszótér átadásával tették feledhetetlenné.

 • cikk kép
  Elkelt a Mal

  Ajka - Sikerrel zárult a felszámolási eljárás alatt álló Mal Zrt. eszközeinek értékesítésére kiírt pályázat.

 • cikk kép
  Paksi erőmű - Közvetlen állami tulajdonba kerül a Paks II. atomerőmű fejlesztő társaság

  A magyar államra ruházzák át a paksi kapacitás-fenntartás irányításáért felelős társaság, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. 10,157 milliárd forint értékű részvényeit - erről döntött szerdán az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) közgyűlése.

 • cikk kép
  Újabb üzemanyagár-csökkenés, 400 forint alatt lesz a benzin átlagára

  A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal, a 95-ös benzinét pedig 9 forinttal csökkenti pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán, a döntéssel a benzin átlagára 394-395 forintra, a gázolajé 404-409 forintra mérséklődik.

 • cikk kép
  Miből élnek a magyar családok?

  Közel ötszáz háztartást kérdeznek majd meg megyénkben a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai gazdálkodási szokásaikról, megélhetésükről egy európai szintű felmérés keretén belül.

 • cikk kép
  Már készül a Balaton bora

  Balatonfüred - Mindenki számára jól azonosítható, magas minőségű, de elérhető áru lesz az elképzelések szerint a Balaton Bora. A Balaton Kör ismertette a borászokkal a védjegy kritériumrendszerét, melyet az idei évben vezetnek be, hogy a következő évjárattól piacra kerülhessen. Az első Balaton Bora olaszrizling lesz.

 • cikk kép
  Elfogyó építkezési lendület

  Nem ad okot az ünneplésre az, hogy augusztusban mindössze 351 építőipari cég szűnt meg Magyarországon. Fogyóban az iparág lendülete.

Magazinok