• cikk kép
  Családi védőháló jön - Eladósodott háztartásokon segít a törvény

  A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kidolgozta és átadta az igazságügyi tárcának a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot.

 • cikk kép
  Arányosabb útdíjrendszer – Kedvező módosításokat jelentettek be

  Az útdíjrendszer több módosításáról is döntött a kormány a héten, a díjfizetési struktúra pedig összességében sokkal arányosabbá vált – röviden így jellemezte a változásokat a Fidesz két országgyűlési képviselője, Kovács Zoltán és Kontrát Károly.

 • cikk kép
  Keszthelyi kikötői történet

  Keszthely - A miniszterelnök veje az egyik tulajdonosa annak a cégnek, amely megvásárolta a keszthelyi vitorláskikötőt - ettől hangos az országos média. A helyi önkormányzat közölte: a város mindössze a kikötő üzemeltetésére létrehozott, saját tulajdonú cégét értékesítette, nem pedig magát a kikötőt

 • cikk kép
  Megkezdődtek a személycserék a Verga Zrt.-nél

  Megkezdődtek a személycserék a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél (Verga Zrt.), miután pénzügyi szabálytalanságok gyanúja került napvilágra, és ennek következtében felmentették a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest, majd lemondott a társaság vezérigazgatója. A Földművelésügyi Minisztérium egy héten belül - miután az ügy nyilvánosságra került minden szükséges intézkedést megtett, és felmondtak a társaságnál pénzügyekkel foglalkozó dolgozóknak - közölte csütörtöki érdeklődésünkre a szaktárca.

 • cikk kép
  Vasárnapi pihenőnap - Az NVI elnöke elutasította Gaskó István és Demján Sándor népszavazási kérdéseit

  Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

 • cikk kép
  Veszprém megyében megugrott a munkaügyi elmarasztalások száma

  Megyénkben megugrott a munkaügyi elmarasztalások száma, míg 2011-12-ben egy ilyen szabálytalanságra sem volt példa, addig tavaly és tavalyelőtt száz fölé ugrott az elmarasztalt cégek száma.

 • cikk kép

  Megromlottak az érdekvédelem pozíciói

  A húsüzemért aggódnak

  Pápa –A szakszervezet a húsüzemért, a húsüzem a szakszervezet elszigetelődése miatt aggódik. Szerencsére mindez nem zavarja a húsgyári munkát.

 • cikk kép
  A Dunántúlon munkaerő hiány van

  A legalacsonyabb kompetenciát igénylő munkakörökben parciális munkaerőhiány van az Észak-Dunántúlon. Munkaerőt az ország keleti részéből, vagy akár a környékbeli országokból kell toborozni.

 • cikk kép

  Megállapodás a kamarák és a megyei jogú városok együttműködéséről

  Párbeszéd a fejlesztési pénzekről

  Párbeszéd kezdődik a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint Veszprém megyei jogú város között, a jelenlegi EU-s költségvetési ciklusban rendelkezésre álló források helyi, térségi gazdaságfejlesztési céloknak jobban megfelelő felhasználásáról.

 • cikk kép
  Módosul az útdíjrendszer

  Az M7-es Veszprém megyei szakasza a szomszédos megyei matricával is használható lesz, erről döntött a kormány a legutóbbi ülésén.

 • cikk kép
  Veszélyben a gázellátás? - Az orosz szállításoktól függ Európa több országának a biztonsága

  Az ukrán válság energiapolitikai vonatkozásairól, hazánk földgázellátásának biztonságáról Hetesi Zsolt fizikust, a Pécsi Tudományegyetem főmunkatársát kérdeztük.

 • cikk kép
  Új áfabevallási szabályok

  Az adóévben jogelőd nélkül újonnan alakult adózóknak havi bevallási gyakoriságot ír elő az adózásra vonatkozó törvény január 1-jétől.

Magazinok