• cikk kép
  Tele vannak a szállodák Veszprém megyében

  Ha hosszú hétvége, akkor utazás. Még a rossz idő sem riasztotta el a kirándulókat.

 • cikk kép
  Ki kempingezik és miért?

  Most nyilván senki, de nyáron nagyon sokan. A kempingezés jövőjéről tartottak szakmai fórumot Balatonfüreden. Az már egy ideje látszik, hogy ez a pihenési forma nem az olcsó turista kedvence, sokan full extrás lakókocsikkal érkeznek a szabadba.

 • cikk kép
  Fogási kvóta bevezetését tervezik a Balatonon

  A 40 ezerre becsült balatoni horgásztársadalom mintegy 2,2 százaléka fogta ki tavaly a pontyok 23 százalékát. Az aránytalanságok elkerülése érdekében a kvóta bevezetését tervezi, a halak hatékonyabb szaporodása érdekében megemelnék a méretkorlátot is.

 • cikk kép
  Keresik a megélhetést

  A nyári idegenforgalomban a Balatonnál alkalmazásban állók, és a szezon végén munka nélkül maradók számára szervezett ausztriai állásbörzét a kamara.

 • cikk kép
  A céges vendégek és a konferenciák a szállodák megmentői télen

  Balatonfüred -– A Balatont nemcsak a fürdőző turisták kedvelik egyre inkább, a cégek is gyakran tartanak itt rendezvényeket, ami igencsak jól jön a téli holt szezonban a szállodáknak. De mi is lenne jobb egy fárasztó, előadásokkal tűzdelt nap után, mint egy balatoni szállóban pihenni?

 • cikk kép
  Adótörvények - A kormány kedden benyújtja a jövő évi adótörvényeket

  A kormány kedden az Országgyűlés elé terjeszti a 2015. évi adótörvény-javaslatot - jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő kedden.

 • cikk kép
  Mi lesz veled balatoni vendéglátás az őszi és téli hónapokban?

  Balatonfüred – Szezonhosszabbítás ide vagy oda, ősszel könyörtelenül kiürülnek a balatoni éttermek. Kezdődik az iskola, a nyaralók hazamennek, ezek után pedig jobb esetben is csak néhány napsütéses hétvége forgalmából lehet gazdálkodni.

 • cikk kép
  Kéknyelvűség: Nem érintettek a megyei állattartók

  Veszprém - Megfigyelési zóna alá tartozik megyénk délkeleti része a kérődzőket érintő kéknyelv-betegség miatt. A kórt nem mutatták ki a megyében.

 • cikk kép
  Alacsony a munkanélküliség Pápán

  Az európai uniós normák alapján végzett felmérések – azaz 2000 – óta most a legalacsonyabb az álláskeresők aránya Pápán -– jelentette be Unger Tamás alpolgármester. A folyamatosan csökkenő álláskeresési ráta mellett a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását is fontosnak tartja a városvezetés.

 • cikk kép
  Jó megoldás a távmunka?

  Az atipikus foglalkoztatási formák létjogosultsága és a távmunka egyre nagyobb körben történő terjedése nem kétséges, azt azonban eldönteni, hogy mely munkakörök esetében, milyen mértékben toljuk el a határokat a hagyományos foglalkoztatási formákhoz képest, a munkáltatók joga és felelőssége.

 • cikk kép
  Élénkül a tüzelőpiac

  Veszprém – A rezsicsökkentés elérte a tűzifa-értékesítést is, az állami erdőgazdaságok tíz százalékkal olcsóbban adják október elejétől a fát.

 • cikk kép

  A távhőszolgáltatók igazodnak a lakossági igényekhez

  Melegek a radiátorok

  Megyei körkép - Az általunk megkérdezett városokban beindult a távfűtés, az iskolákban és az óvodákban mindenütt fűtenek. A szokatlan meleg idő azért árnyalja az összképet.

Magazinok