• cikk kép
  Pro Meritis Arany Emlékérmet kapott Tengerdi Győző

  Veszprém - Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója Pro Meritis Arany Emlékérmet vehetett át pénteken.

 • cikk kép
  Elutasítja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a földadót

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) semmilyen mértékben és -formában nem ért egyet a termőföld megadóztatásával - közölte az elnökség döntését a NAK pénteken az MTI-vel.

 • cikk kép
  Adózási határidők: mire kell figyelnünk az év végén?

  Év végén több kiemelt jelentőségű adózási határidő jár le, amelyek a vállalkozások teljes jövő évi adókötelezettségét befolyásolhatják. A NAV Nyugat-Dunántúli Igazgatósága segít eligazodni.

 • cikk kép
  Szocpolt egygyermekeseknek, használt lakásra is

  Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 • cikk kép
  Nemek munkahelyi szerepe - A nők tényleg kevésbé bírják a konfliktusokat?

  Bár eltérések mindig is lesznek nők és férfiak között, mégis ennek köszönhetően teremthető egészséges egyensúly mind a munkahelyen, mind pedig a magánéletben. A két fél kiegészíti egymást, mindenki másban hatékony, mindenkinek mások az erősségei. Fontos azonban, hogy mindig minden személyt globálisan lássunk, hiszen nincs két egyforma nő és nincs két egyforma férfi sem.

 • cikk kép
  Adóhiányt tártak fel az ellenőrzött vállalkozások kétharmadánál

  Megyei körkép - Az év első kilenc hónapjában ellenőrzött cégek csaknem kétharmadánál az derült ki, hogy a törvényben megszabottnál 515 milliárd forinttal kevesebb adót vallottak be. A megállapított hiány 19 százalékkal nagyobb a tavalyinál.

 • cikk kép
  Balatoni haltelepítés

  Megyei körkép – Folytatja őszi haltelepítéseit a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a tavon.

 • cikk kép
  Kereskedelem: legyen béke!

  Megyei körkép – A legutóbbi történések megosztják a vásárlókat és a munkavállalókat is, ellehetetlenítik az értelmes szakmai vitát a vasárnapi nyitva tartásról is. Nem lehet a vasárnapról úgy vitázni, mint a láncokra mért hetedik csapásról.

 • cikk kép
  Milliárdokból védik a vízbázist

  Berhida – Mintegy 6,4 milliárd forintba kerül a település határában, a volt Peremartoni Vegyipari Vállalat súlyosan szennyezett területének teljes kármentesítése. A munkálatok 2015 májusában zárulnak.

 • cikk kép
  Többen belevágnak a lakásvásárlásba

  Veszprém - Észrevehetően nőtt az idei évben a családi házakba, illetve a kisebb ingatlanból nagyobb ingatlanba költözők száma.

 • cikk kép
  Jogszabályváltozás - A devizahitelesekkel kapcsolatosan újra módosult a végrehajtási törvény

  December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.

 • cikk kép
  Vállalkozók Napja 2014

  Budapest – Az ország minden megyéjéből érkezett mintegy 600 vállalkozó részvételével tizenhatodik alkalommal rendezte meg a vállalkozók év végi ünnepségét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A hagyományosan a Művészetek Palotájában tartott Vállalkozók Napján magas szintű állami és szövetségi kitüntetések adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Demján Sándor, a VOSZ elnöke. Veszprém megyében négyen vehették át az Év Vállalkozója címet.

Magazinok