• cikk kép
  Devizahitelek - Összesen 79 keresetet nyújtottak be a bankok

  A határidő lejártáig összesen 79 hitelintézeti kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékre az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban - mondta el Póta Péter, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.

 • cikk kép
  Egy felszámolás furcsaságai

  Pápa, Sopronkövesd - A néhány évvel ezelőtt számos iskolát működtető, majd hatalmas adósságot hátrahagyó Vocational Academy Alapítvány és a járandóságukat joggal követelő pedagógusok harcáról már többször beszámoltunk lapunk hasábjain. Árvay Péter sopronkövesdi pedagógus, aki kézben tartja a bonyolult ügy szálait, a napokban kapta meg az alapítvány felszámolójától a felszámolási eljárás elmúlt egy évét lezáró jelentést.

 • cikk kép
  Elhalasztotta az ítélethozatalt a K&H Bank devizahiteles perében a törvényszék

  Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

 • cikk kép
  Mol-INA-ügy - Egy választottbíróság megtiltja az INA-részvények eladását lapértesülések szerint

  Horvát sajtóértesülések szerint egy genfi nemzetközi választottbíróság hamarosan megtiltja a horvát kormánynak és a Mol magyar olajipari társaságnak, hogy eladják INA-részvényeiket a választottbírósági eljárás lezárásáig.

 • cikk kép
  Szeptembertől már csak online pénztárgép használható

  A vállalkozások szeptember 1-jétől már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát hétfőn a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI pénteken.

 • cikk kép
  Devizahitelek - Elutasította a bíróság az első banki keresetet

  Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

 • cikk kép
  Új gasztropiac nyílott

  Nemesvámos – A hagyományokat generációkon keresztül tovább kell vinni, megbecsülni és megőrizni az utókor számára.

 • cikk kép
  MÁV Vasjármű: a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségűvé nyilvánította

  Szombathely - Eldőlni látszik a MÁV Vasjármű sorsa: a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette, amint az a 111. Magyar Közlönyben a 208/2014-es kormányrendeletként megjelent.

 • cikk kép
  Augusztusban is muszáj védekezni a földeken

  A sok csapadék hatására a tarlókon erőteljes a gyomosodás indult meg. Fokozott figyelmet kell fordítani azok gyommentesítésére, a parlagfű elleni védekezésre.

 • cikk kép
  Szakmai felügyeletet kaptak az erdőgazdaságok

  A korábbi banki szigor helyett a jövőben inkább a szakmai irányítás lesz a jellemző az állami erdőgazdaságok életében.

 • cikk kép
  Jól megy a csehországi autógyáraknak

  Az idei év első hét hónapjában összesen 742 366 gépkocsit gyártottak, ami 16 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában - közölte a cseh autóipari szövetség (SAP) hétfőn.