Foci

2015.01.27. 15:35

Fiatalítanának tavasztól az ajkai futball csapatnál

Ajka - Ránk fér a frissítés, nagy szükség van a fiatalokra, hogy a jövőben is ütőképes NB II-es labdarúgó csapat működhessen a városban.

B. Virág Rita

Ezt Kaibás Dezső, az FC Ajka NB II-es labdarúgó együttes elnöke mondta a Naplónak.

- Ajkán sosem futballoztak sztárok, mi mindig is arra törekedtünk, hogy jó szellemű közösséget építsünk, ahol a játékosok egymásért mindent megtesznek a pályán. A nyáron tíz új játékos érkezett hozzánk, a csapategység érthetően kissé megbomlott, de szerencsére e tekintetben napról, napra jobb a helyzet. Generáció váltás előtt állunk, minden posztra szeretnénk néhány tehetséges fiatalt leigazolni. Nyilván a játékosok beépítéséhez és a csapat összekovácsolódásához kell némi idő, ám ha azt szeretnénk, hogy az elkövetkezendő években is ütőképes, erős NB II-es együttes működjön Ajkán, akkor ezt a lépést most meg kell tennünk - fogalmazott a klub vezetője.

Az elmúlt időszakban több labdarúgó is megfordult próbajátékon az alakulatnál, akadt, aki már tovább is állt.

Az ajkaiak szóban már meg is állapodtak Nagy Bálinttal, aki Veszprémből teszi át a székhelyét. Az ajkai nevelésű Bölcsföldi Milánnal is közel állnak a szerződéshez: a 19 éves támadó az elmúlt három évet az Illés Akadémián töltötte, ám most szeretne régi-új csapatánál lehetőséghez jutni.

Ugyancsak jó úton haladnak a tárgyalások Zsirai Martinnal, aki a Haladás U21-es együttesében focizott eddig.

Az ajkai labdarúgó csapatnál Zoran Kuntics edző (középen) több fiatal játékost is tesztelhet
Fotó: Penovác Károly

Az 1991-es születésű Elek Bence viszont gyorsan távozott Ajkáról: a bánrévei támadó mivel nem biztos, hogy állandó játékhoz jutna, inkább a családjához közeli NB III-as klubnál próbál elhelyezkedni.

Burics András és Szabó Zoltán sem szerződött az FC Ajkához, mivel egyikőjükre sem stabil kezdőként számított volna Zoran Kuntics vezetőedző, ezért inkább másutt próbálkoznak.

A Vasastól érkezett próbajátékra és csütörtökig marad Pál Dávid. A hátvéd, amennyiben megfelel, akkor pénteken állapodhat meg Kaibás Dezsővel.

Szintén csütörtökig tesztelik Talabér Attilát is, aki eddig az MTK U21-es gárdájában focizott. Az 1996-os születésű fiatal ugyancsak a több játék reményében igazolna a második vonalba tartozó FC Ajkához,

Szombaton a Videoton II az ellenfél

A bajnoki rajtig még több edzőmérkőzés vár az FC Ajka alakulatára. Zoran Kuntics tanítványai január 31-én, szombaton hazai pályán fogadják a Videoton II alakulatát. A tesztmeccs 11 órakor kezdődik. Jövő héten, február 7-én, szombaton megint otthon focizik a társaság, akkor a Szolnok csapatával méri össze erejét 10.30-tól. A felkészülés utolsó hetében február 11-én a Dorogot fogadja az Ajka 17 órától, míg február 14-én az NB I-es Dunaújváros otthonában lép pályára délben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!