Foci

2014.09.23. 16:20

Az Ajka az utolsó megyei versenyző

Ajka - Utolsó Veszprém megyei csapatként van még versenyben az FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupában. A csapat szerdán erős, de verhető ellenfelet fogad.

Horváth Gábor

A harmadik fordulót tartják ezen a héten a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján. A legjobb 32-ben kedden öt párharcot már megrendeztek, a többi találkozót szerdán játsszák.

Az FC Ajka is szerdán lép pályára, az NB II-es együttes egy szintén másodosztályú csapatot, a Soroksárt fogadja 15 órakor.

Az ajkaiak hosszú ideje, pontosabban az első forduló óta nyeretlenek a bajnokságban, igaz, azóta Sowunmiék többségében élmezőnyhöz tartozó vetélytársakkal találkoztak. Legutóbb, előző hétvégén a Siófokkal 2:2-es döntetlent játszottak. Múlt hét szerdán, a Ligakupában az NB I-es Újpesttel remiztek.

Az Ajka (balról Sowunmi, Németh) otthon szerepel (Fotó: Penovác Károly)

 

Klement István alakulata jelenleg 13. a másodosztály tabelláján (a csapat egy meccsel kevesebbet játszott, a Balmazújváros elleni találkozó maradt el), míg a Soroksár az előkelő negyedik helyet foglalja el. Lisztes Krisztiánék (a volt válogatott játékos is a fővárosiakat erősíti) ezzel együtt egyáltalán nem tűnnek legyőzhetetlen ellenfélnek.

Kedden az NB I-esek közül a Pécs, a Budapest Honvéd és a székesfehérvári Videoton FC is nyerni tudott és továbbjutott.

A Magyar Kupa harmadik fordulójának keddi eredményei: Nagyatádi FC -Szolnok 0:2, Kozármisleny -Pécsi MFC 0:5, BKV Előre- Budapest Honvéd 1:3, SZTK- Videoton 1:2, Kazincbarcika -Csákvár 1:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!