Foci

2014.07.23. 11:55

Utolsó előttiből ezüstérmes a megyei I-ben

A labdarúgó megyei első osztály idei élmezőnye erős és kiegyenlített volt. A Csetény a bajnoki címért is harcban állt, a Fűzfő és a Pét az utolsó körben cserélt helyet.

Horváth Gábor

A csetényi csapat tartotta a legtovább a lépést a bajnoki címet végül magabiztosan megszerző Úrkúttal. A bronzérmet a Fűzfő kaparintotta meg remek hajrájának köszönhetően, az utolsó pillanatban megelőzve a pétieket.

Csetény (2., 65 pont)

Kiváló szezont futott a Csetény, amely az előző idényben az utolsó előtti, 15. (kieső!) helyen végzett. Ehhez képes tavaly őszre nagyot fordult a világ, az első ligás tagságát megtartó csapat október közepéig veretlen maradt, és szinte végig versenyben volt a bajnoki címért. Tavasszal legyőzte az úrkútiakat, ám két váratlan vereség (a Sümeg és az Almádi ellen) véget vetett a trónfosztásról szőtt álmoknak.

Nagy László edző: - Szeretném megköszönni Gazsó Illés mesteremnek, aki játékosként megtanított arra, hogyan lehet a kudarcokból sikert, egyéniségekből csapatot kovácsolni. Mi nemcsak azért edzettünk, hogy hétvégén jól játsszunk és utána jól érezzük magunkat, nekünk céljaink voltak, a srácok szerették volna megmutatni, hogy a tavalyi év csak egy rossz álom volt. Mindig magasabb célokat tűztünk ki, ahogy fejlődött, kovácsolódott a társaság, ezáltal motiváltak tudtunk maradni egész évben. A jót jobbra akartuk cserélni minden edzésen és mérkőzésen. Remélhetőleg nem egy vidámpark hullámvasútján ülünk, és az egyszer fenn, egyszer lenn sormintát kö-vetjük. Tudjuk, hogy ezt az eredményt sokkal nehezebb lesz megtartani, mint ahogy azt elértük. De ez a következő cél.

Fűzfő (3., 57)

A balatonfűzfőiek szintén nagyot léptek előre, a társaság az előző idényben a nyolcadik helyen zárt. Az együttes örömét növelheti, hogy az utolsó fordulóban sikerült fellépni a dobogóra. A FAK kiválóan hajrázott, az utolsó nyolc mérkőzésen nem talált legyőzőre és az utolsó négy találkozóját meg is nyerte.

Horváth Ferenc edző: - A kitűzött célt, a bajnoki címet nem sikerült elérni, de a Fűzfő a megye I-ben több évtizede nem végzett dobogón. Sajnos a gyengébb csapatok ellen váratlanul pontokat veszítettünk. A végén volt egy jó sorozatunk, ugyanakkor a dobogót emellett a Pét gyengébb szereplésének is köszönhetjük. Jó lenne egyszer megtörni az úrkúti dominanciát, nem adjuk fel a célunkat. A játékosok közül a 40 esztendős László Gábort emelném ki, ő külföldön dolgozik, hat meccsen játszott, öt gólt rúgott, s a hozzáállása dicséretes és példamutató volt. Mellette Radnai Gábor kapus, valamint a csapat motorja, Nyári Dániel teljesítménye érdemel kiemelést.

A pétfürdőiek (a labdával Dunavölgyi Richárd) a hajrában ugyan lecsúsztak a dobogóról, de nem csalódottak az elmúlt szezonnal (Fotó: Penovác Károly)

 

Péti MTE (4., 54)

A pétfürdőiek az előző szezonban ezüstérmesek voltak, s jó esélyük volt arra, hogy idén is dobogón végezzenek. A bajnokság vége azonban nem sikerült, a csapat a negyedik helyre csú-szott vissza.

Pintér Csaba edző: Az első ötbe kerülés volt a célunk, s ez meg is valósult. Nehéz lett volna a tavalyi teljesítményt megismételni, ehhez nem voltak meg a megfelelő adottságok, a létszám és a forma sem. Jelen helyzetünkben ez a realitás. Nyilván szebb lett volna a harmadik hely, de nem vagyunk csalódottak. Rosszul kezdtük és zártuk a szezont, de a köztes időszakban azt játszottuk, amit tudunk. A hajrára elfáradtunk és létszámgondjaink is voltak. A csapat kihozta magából azt, ami benne van, miközben az egyéni teljesítmények elég hullámzóak voltak. Gratulálok a dobogósoknak.

 

Remekül szerepeltek a Magyar Kupában

A Magyar Kupa idei kiírásában a Csetény és a Fűzfő is remekül szerepelt. Előbbi megyei bajnok lett, miután a Pápán rendezett fináléban legyőzte a Dörögd-Halimba csapatát. A Balaton-partiak a bajnoksághoz hasonlóan bronzérmet szereztek, a FAK az Ősi együttesét verte meg a harmadik helyért rendezett meccsen. Mindkét csapat versenyben van még a sorozatban, az országos főtáblán a fűzfőiek a Vecséssel, a csetényiek a Tevel együttesével találkoznak. A Péti MTE épp a Fűzfő ellen maradt alul a kupa megyei selejtezőjének negyeddöntőjében. A pétiekkel kapcsolatos hír, hogy eldőlt, az évad végén lejárt szerződésű Pintér Csaba hosszabbított, marad a csapat edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!