Foci

2015.01.18. 10:10

Új trénerek a kalapból - Terítéken a Palota, az Alsóörs és az Ugod őszi idénye

Veszprém megye - Az Alsóörs volt edzője elárulja, miért mondott le posztjáról, a várpalotaiak szintén új trénert húztak elő a kalapból, az Ugod legfőbb problémája a gólínség volt. Labdarúgó megye I-es visszatekintő sorozatunk negyedik része.

Horváth Gábor

Várpalota (10., 20 pont)

A VBSK meglepő győzelmeket és meglepő vereségeket egyaránt begyűjtött az első fél évben. Az együttes tavasszal új szakember irányításával lép majd pályára.

Lujber Péter szakosztály-vezető: - Szoboszlai Zsolt a téli szünetben közös megegyezéssel távozott az együttes kispadjáról. Hardi János, a VBSK elnöke előhúzta a kalapból a vészmegoldást, így a tavaszi találkozókon Pencz Norbert dirigálja majd a gárdát. Norbert nem ismeretlen szakember, eddig az utánpótlásban tevékenykedett és a tavalyi, illetve idei szezonban egy szerethető, küzdeni tudó ifjúsági csapatot irányított. A tudás adott, csak a csapategység és az összetartóbb, egymásért az egyesületért való küzdeni akarás kialakítása a cél. Azt várjuk most tőle, hogy egy stabil fiatal gárdát állítson fel, akikkel meghatározhatjuk a jövő felnőtt labdarúgását Várpalotán. A felkészülést elkezdtük és nagy hangsúlyt fektetünk a Téli-kupára, amelyen több helyi nevelésű fiatal labdarúgónkat tesszük próbára a felnőttcsapatba kerülésért. Ezzel nem megbántani szeretnénk senkit, de fiatalítani kell mindenképpen. Köszönjük az idősebb labdarúgók munkáját, elképzelhető, hogy a folytatásban is számítunk rájuk. Az ősz megmutatta a problémáinkat, és ezeknek a hibákat az új vezetőedző tudja majd kezelni. Célunk a középmezőny elejére való feljutás.

Ugod (11., 20)

Az ugodiak abszolút ötven százalékosak, mérkőzéseik felén döntetlent értek el, emellett négyszer-négyszer nyertek és kikaptak. A kapott gólokkal sincs túl nagy gond, a támadójátékkal annál inkább.

Tóth Ferenc edző: - A legnagyobb problémánk a gólínség volt, így a támadójátékot szeretnénk a folytatásban erősíteni. Hiányoznak a gólok, de ezzel sok csapat küzd. Az ősszel mindenkire veszélyesek voltunk, ugyanakkor bárkitől ki is tudtunk kapni. Sok pontot bent hagytunk, többször az utolsó pillanatban egyenlített az ellenfél. A játékosok hozzáállásával amúgy minden rendben, tavasszal szeretnénk bekerülni az első tíz közé. Bízom benne, hogy tavasszal a körülmények is rendben lesznek.

Alsóörs (12., 19)

Az alsóörsiek első féléve igen hullámzó volt. Két 6:0-ás vereségbe is beleszaladt az együttes, amely emellett élcsapatokat győzött le. Nyert Fűzfőn, megverte otthon a Devecsert és nem mellesleg ikszelt az Öskü otthonában.

Sipos Tamás edző: - Ahhoz képest, hogy milyen kevesen voltunk, jónak ítélem az őszi szezont. Többször is csak 12-13 játékos állt rendelkezésre, ez nem volt így túl nagy szakmai kihívás, ezért is történt a váltás (Sipos Tamás most már az Ajka Kristályt irányítja, utódja még nincs – a szerk.). Ettől függetlenül minden rendben volt, amit tudtunk, kihoztunk ebből a fél évből. A létszámhiány okai már az év elejére visszavezethetőek, 5-6 ember kiesett, újakat pedig nem tudtunk igazolni.

Az alsóörsi csapat (balra Pálfi Róbert) szinte végig komoly létszámproblémákkal küzdött. Fotó: Penovác Károly

Két nyolc és két négygólos

A várpalotaiak közül ketten is nyolc góllal állnak, Dudás Ádám és Bogdán István ezzel hatodik az osztály góllövőlistáján. Az Alsóörsnél és az Ugodnál egyaránt négygólos a házi gólkirály, a Balaton-partiaknál Kovács Olivér, az ugodiaknál Zsirai Dániel volt négyszer eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!