Foci

2015.04.11. 19:07

Tovább csúszik a lejtőn a Lombard

Pápa - Legalább az egyik pontra rászolgált volna, azonban ismét vereséget szenvedett a Lombard Pápa hazai pályán a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 23. fordulójában szombaton este.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Puskás Akadémia 0:1 (0:1)

Perutz Stadion, 600 néző. Vezette: Vad II István (Varga Zs., Márkus).

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Jagodics, Bogunovic, Völgyi – Stieber, Csilus, Randelovic, Pongrácz, Vankó – Seye. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Vaszicsku, Tar, Tamás, Spandler – Kleinheisler, Fiola, Polonkai – Lencse, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Csere: Csilus helyett Sluka a 46., Randelovic helyett Popin a 63., Pongrácz helyett Waltner a 76., illetve Tischler helyett Harsányi a 66., Vaszicsku helyett Fabio a 84., és Lencse helyett Szakály a 88. percben.

Gólszerző: Lencse a 27. percben. Sárga lap: Bogunovic a 35., illetve Danilovic a 62., Szélesi a 68., és Fiola a 85. percben.

Álomszerűen kezdődhetett volna a találkozó a bakonyaljaiak számára, azonban a 6. percben Stieber kapásból a kapuba vágott bombáját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 23. percig kellett várni a válaszra, ekkor Lencse ígéretes lövése célt tévesztett. A 27. percben már nem volt ilyen szerencséje a Lombardnak: Lencse László a félpályáról indulva kapura tört a bal oldalon, majd 15 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0:1.

A 31. minutumban Seye balról középre tett labdáját Stieber öt méterről kapura pörgette, azonban Danilovic hatalmasat védett. Nem sokkal később Völgyi távoli lökete kevéssel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az első játékrész hajrájában Tar éles szögből, öt méterről eleresztett lövését Szűcs remek reflexmozdulattal fölé tolta. A fordulást követően igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére a pápai alakulat, amely elsősorban pontrúgásokból jelentett veszélyt a Puskás Akadémia kapujára. Az 58. percben Seye egy bal oldali szöglet után 6 méterről, középről fölé bólintott.

Két minutum elteltével Stieber labdájával Seye betört a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd 14 méterről célba vette a hosszú felső sarkot, a vendégek hálóőre pedig nagyot védett. A 62. percben egy cseles szögletvariáció végén Randelovic 16 méterről, középről fölé durrantott. Ezt követően sokáig nem alakult ki komolyabb helyzet, aztán a 80. percben Szűcsnek nagyot kellett védenie Harsányi ziccerénél, a kipattanót pedig Lencse fölé vágta. A hátralévő időben a pápaiak rendületlenül hajtottak, küzdöttek, hogy legalább az egyik pontot megmentsék – például egy újabb lesgólt is szereztek –, ám nem jártak szerencsével, így maradtak a kiesést jelentő 15. helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!