Foci

2014.04.17. 13:00

Szigligetiek bravúrja a Magyar Kupában

Megyei körkép - A negyedik fordulót rendezték meg labdarúgó Magyar Kupa Veszprém megyei selejtezőjében. Több megye I-es csapat is gólparádét rendezett, ugyanakkor három alacsonyabb osztályú együttes kiejtette esélyesebb riválisát.

Horváth Gábor

A megye I-es alakulatok közül az idegenben tizenegy gólig jutó Péti MTE nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, de az Öskü, a Csetény, a Fűzfő és a Sümeg is magabiztosan jutott tovább.

Akadt azonban bravúr is: a megye III-as Szigliget (Balaton SE) legyőzte a Devecsert, a szintén a megyei harmadik vonalban szereplő Dörögd-Halimba továbblépést érő döntetlent játszott a Várpalotával, az Ősi (megye II) pedig 1:3-ról fordítva az Almádinál bizonyult jobbnak.

Az Ősi (piros mezben) hazai pályán legyőzte esélyesebb riválisát, a Balatonalmádit (kék mezben jobb oldalt Benedek István) (Fotó: Stiger Ádám)


 

Szigliget _Devecser

4:3 (1:1)

Szigliget, 30 néző. Szigliget BSE: Lutor János - Kenyeres Zsombor, Balogh Márkó, Kustán Dávid (Cseh Tamás), Domonkos Richárd - Horváth Roland, Barta László, Wolher Tamás, Major Dávid - Bogdán József, Szalai Róbert. Edző: Nemeshanyi Szilárd. Devecser: Kiss Zoltán - Osváth Róbert, Illés Mihály, Takács Attila, Kádár Lajos - Orbán Tamás, Hauzer Roland, Hauzer Tibor, Karika Ákos -Altanár Roland, Kiss László (Király L. Zoltán). Edző: Cserna Róbert.

Góllövők: Domonkos a 35. és 90. percben, Barta a 47 percben, Szalai a 84 percben, illetve Karika a 19. percben, Orbán az 54 percben, Hauzer T. a 62 percben. Kiállítva: Horváth a 80. percben, ill. Kádár a 81. percben.

Változatos, jó iramú, a végén durva mérkőzésen a nyert Szigliget. A mérkőzésen köszönt el az aktív pályafutásától Horváth György. A játékos búcsúztatása dr. Mezey György volt szövetségi kapitány, mesteredző méltató szavaival zárult. A találkozó kezdőrúgását a visszavonuló labdarúgó és a szakember közösen végezték el. (A találkozóról Czilli Károly tudósított.)

A Magyar Kupa negyedik fordulójának további eredményei: Zánka SE _Péti MTE 0:11 (0:7). Gólszerzők: Szabó 2, Kustán 6, Wellesz, Szeleczki, Straub.

A Szigliget szintén bravúrt aratott, a meccs előtt búcsúzott a visszavonuló Horváth György (balról a második), akit Mezey György (balról a harmadik) is köszöntött

 

Ősi _Balatonalmádi 4:3 (1:3). G.: Cseh, Kovács 2, Bíró, ill. Stiger Ákos, Boros, Zsemberi.

Révfülöp_ Sümeg 1:3 (1:1). G.: Horváth, ill. Markó 2, ill. Csala.

Vaszar _Csetény SE 1:5 (1:3). G.: Sör, ill. Kovács 2, Nagy 2, Fodor.

Gógánfa_ Öskü 0:7 (0:2). G.: Talián 3, Sándor 2, Szabó, Hulka.

Tapolcai Öregfiúk_ Fűzfői AK 1:5 (1:2). G.: Viski, ill. Sípos 3, Gál, Szabó.

Dörögd-Halimba_ Várpalotai BSK 2:2 (0:2). G.: Ferencz (öngól), Vers, ill. Egyed (öngól), Dudás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!