Foci

2014.04.10. 10:20

Különleges motivációval a Siófok ellen

Ajka - Hat olyan játékos is van az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapatának keretében, akik korábban Siófokon rúgták a bőrt. Ez azért érdekes, mert a hazaiak hétvégi ellenfele éppen a Balaton-parti városból érkezik.

Novothny Ottó

Az ajkaiak úgy utaztak az elmúlt hétvégén Szolnokra, hogy a hazai vereséget kijavítják.

- Az elvárásaink egy része teljesült, hiszen az ellenfél kapujáig jó játékkal jutottunk el többször is - értékelt Jákli Péter az FC Ajka mestere. - Ott azonban elveszítettük a határozottságunkat, ami például olyat is eredményezett, hogy néhány másodpercen belül két kapufát is lőttünk. Összességében az idén hat meccsen rúgott négy gól egyértelműen bizonyítja, hogy ezen a változtatnunk kell. Emellett pedig négy büntetőt ítéltek eddig ellenünk a tavasszal és bizony a szolnoki csata is véleményes 11-essel dőlt el.

A Siófok elleni mérkőzés mindig tartogat érdekes meglepetéseket.

- Hat olyan játékosunk van, aki hosszabb rövidebb időt töltött a tóparti klubnál folytatta a vezetőedző. Valamennyiüknek különleges motivációt ad, hogy volt csapatuk ellen léphetnek pályára. Ez egyébként visszaköszönt ősszel a siófoki meccsen is. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz másként most sem és nyerni tudunk itthon.

Az ajkaiak két vesztes összecsapást követően hazai pályán szeretnék legyőzni a Siófok együttesét (Fotó: Penovác Károly)

 

Az ajkaiak szerencsére nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy egymás után két találkozón is vesztesen hagyják el a küzdőteret, ám az elmúlt két hétben ez történt.

- Nyilvánvaló, hogy a hét elején nem volt túl rózsás a hangulat, de azért sejtettük, hogy nehéz tavasz elé nézünk. Általánosságban igaz, hogyaz élcsapatokat itthon fogadjuk, míg a kiesés ellen küzdőkkel idegenben kell harcolnunk. Ez nehéz sorsolás, de természetesen szó sincs arról, hogy görcsölnénk. Két vesztes meccs után nyerni szeretnénk és ehhez csupán a gólhelyzeteinket kell majd az eddigieknél sokkal hatékonyabban kihasználnunk. Nagyon remélem, hogy a hétközi gyakorlásnak ez is lesz az egyik eredménye - fejezte be Jákli Péter.

 

Siófokon verték a második klubot

Októberben találkozott ebben a bajnokságban először a két alakulat, akkor a Siófok a második, az Ajka a negyedik helyen állt és a Balaton partiak mindössze egyetlen vereséget gyűjtöttek össze. Az összecsapáson aztán nagy meglepetésre az FC Ajka már az első félidőben is vezetett egy góllal, a végére pedig 0:3 állt az eredményjelzőn. A vendégek találatait Sowunmi, Gunther és Major jegyezték. Az egyébként sportszerű összecsapáson egyetlen sárga lapos büntetés volt,




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!