Foci

2015.02.21. 15:48

Őrült meccsel nyitott az FC Ajka - a csapatkapitány a bemelegítésnél sérült meg

Ajka - Gólzáporos, közönségszórakoztató meccset játszott az NB II-es tavaszi idénynyitón az FC Ajka labdarúgócsapata, amely váratlan problémákkal találta szembe magát a soproni derbi előtt. A kapitány például megsérült a bemelegítésnél.

Horváth Gábor

A pénteken műtött Pákai Gergő után a vendégeknek két újabb kiesővel kellett számolniuk. Thomas Sowunmi vesegörcs miatt nem tudta vállalni a játékot, Jánosa Tibor pedig a bemelegítésnél sérült meg, helyette Tulipán Ákos állt a kpauba.

Gyors góllal kezdődött a mérkőzés, az ötödik percben Kovács a 16-oson belül egy csellel becsapta ellenfelét és 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1:0.

A 13. percben Varga remek labdával indította Majort a bal oldalon, ő betört a 16-oson belülre és 12 méterről higgadtan helyezett a bal alsóba, 1:1.

A 25. percben Pál indította Szabó Zsoltot, aki a jobb oldalon egészen az alapvonalig futott, beadására Major remek ütemben érkezett és nyolc méterről a bal alsó sarokba helyezett, 1:2.

Az FC Ajka (zöld mezben) óriási mérkőzést játszott, a hazaiak a 90. percben egyenlítettek. Fotó: Penovác Károly

Hazai rohamokkal indult a második félidő. A soproniak rengeteg pontrúgást végezhettek el a 16-os környékéről, és sikerült is egyenlíteniük. A 65. percben, baloldali szögletet követően a teljesen tisztán, magasan felugró Sifter a kapu jobb oldalába fejelt, 2:2.

A 70. percben ismét szöglet után szerzett gólt a hazai csapat. Tulipán csak beleütni tudott a közeli fejesbe, majd Kovács közvetlen közelről a gólvonalon túlra juttat a labdát, 3:2.

A 78. percben egy Major-Szabó Zsolt baloldali akciót követően utóbbi 14 méteres lövése a baloldali kapufáról kipattant, Pál jó ütemben érkezett és nagy erővel lőtt a kapu közepébe, 3:3.

A 81. percben Gunther 18 méteres szabadrúgása Csordás Szabolcsról vágódott a léc alá, 3:4.

A 90. percben baloldali hazai támadásnál Kapacina beadását a kivetődő Tulipán nem érte el, Kovács pedig estében a jobb alsóba kotorta a labdát, 4:4.

Gólokban gazdag mérkőzésen hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az mindenképpen dicséri a pályán lévőket, hogy ellenfelük vezetésénél sem adták fel, közönségszórakoztató mérkőzést produkáltak.

Sopron-FC Ajka 4:4 (1:2)

Sopron, ezer néző. V.: Radványi.

Sopron: Halasi – Fazakas, Sifter, Jovetic, Nagy – Bobál, Pintér (Szabó B., 75.), Kapacina, Kovács – Horváth (Pető, 65.), Szabó L. Edző: Szántó Csaba.

FC Ajka: Tulipán – Zsirai (Asztalos, 46.), Köles, Nagy, Zámbó – Varga (Csordás Sz., 78.) – Pál, Lattenstein (Németh, 78.), Gunther – Szabó Zs., Major. Edző: Zoran Kuntic.

Sárga lap: Jovetic a 81., illetve  Nagy az 52., Asztalos az 57., Gunther a 86. percben.

Szántó Csaba: - Mindkét félidőben a megszerzett vezetés után érthetetlenül visszaesett csapatom. Összességében mindent megtettünk a győzelemért, de az ikszet igazságosnak tartom.

Zoran Kuntic: - Az első félidőben azt játszottuk, amit elterveztünk. A második játékrész első 30 percében nagy volt rajtunk a nyomás, a döntetlen végül is igazságosnak mondható.

Tudósított: Bedő János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!