Foci

2014.10.20. 12:10

Nemzetközi torna és válogatott mérkőzés helyszíne lesz Veszprém

Veszprém - Nagyszabású nemzetközi utánpótlás tornát szervez az 1. FC Veszprém futsal klub, majd a Magyarország- Fehéroroszország válogatott felkészülési mérkőzés házigazdája lesz.

B. Virág Rita

A városi önkormányzat és az 1. FC Veszprém futsal klub közösen szervez nemzetközi utánpótlás tornát, ahol a hazaiakon kívül Pápa, Passau (német), Sepsiszentgyörgy (román), Tarnów (lengyel), valamint Nyitra (szlovák) alakulatai vesznek részt. Az erről tartott sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém polgármestere kiemelte, a fiatal egyesület szépen fejlődik, lendületesen halad lépésről, lépésre, s az utánpótlás nevelésre is komoly energiákat fordít.

A második alkalommal kiírt nemzetközi kupán jobbára olyan csapatok vesznek részt, amelyek még csak ismerkednek a sportággal, s számukra ez kiváló lehetőség a versenyeztetésre, a tapasztalat szerzésre.

Rajki Tamás, a FCV ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, az idelátogatók számára nemcsak sportolási lehetőséget kínálnak, hanem kulturális programokkal is színesítik a vendégek itt tartózkodását.

A következő hetek programjáról számoltak be, jobbról Rajki Tamás, Porga Gyula és Tatai József(Fotó: Penovác Károly)

A kupa első játéknapja október 24-e péntek lesz - a Március 15. úti sportcsarnokban 9 órától 13.50-ig küzdenek majd a csapatok. Másnap, október 25-én, szombaton 10 órakor hangzik fel a kezdő sípszó. Az eredményhirdetést 13.40 órakor tartják.

A klub óriási sikerként könyvelhette el, hogy az elmúlt időszakban Tatai József meghívást kapott a magyar válogatottba. A nemzeti csapat következő fellépésén hazai közönség előtt is bemutatkozhat a veszprémi játékos, miután október 28-án a Március 15. úti sportcsarnokban bonyolítják le a Magyarország-Fehéroroszország válogatott felkészülési találkozót. Az összecsapás mindenki számára ingyenesen megtekinthető, az ellenfelek 18 órától feszülnek egymásnak.

Tatai József, a FCV játékosa elmondta, sikerült könnyen beilleszkednie a válogatottba, kedvesen fogadták. A célja, hogy márciusra, amikor a gárda első tétmérkőzéseit vívja, olyan formába kerüljön, hogy a szövetségi kapitány mindenképpen számoljon vele.

További hír az egylettel kapcsolatban, hogy az előző évadhoz hasonlóan az idén is lebonyolítja a Suli Futsal programot. Nyolc általános, és hét középiskola jelentkezett a versenyre. Míg tavaly mindössze két korosztály számára indították el a sorozatot, addig az idén a második korcsoporttól fölfelé, mindenki lehetőséget kap a szereplésre.

Közel kétszáz gyerek kapcsolódik be

Az előzetes tervek szerint a Suli Futsal program nagyjából kétszáz gyereket mozgat meg. Rajki Tamás szerint ez a diákolimpia remek kapcsolódási pont lehet, amely során a gyerekek az első csapat tagjaival is találkozhatnak. Sőt, a felnőtt alakulatból többen mint játékvezető közreműködnek egy-egy találkozón, vagy a díjátadókon vesznek részt. Minden iskola csapata egyedi színű pólót kap a klubtól, amiben a gyerekek futsalozhatnak, a sorozat zárultával pedig megtarthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!