Foci

2015.04.11. 17:22

Nem rontotta el a stadionbúcsút a Füred

Balatonfüred – A hazaiak jobbnak bizonyultak a Balatonfürednél a labdarúgó NB III 22. fordulójában lejátszott mérkőzésen, amely a nagy múltú klub stadionbúcsúztatója is volt egyben.

Horváth Gábor

Tatabánya FC-Balatonfüredi FC 2:0 (1:0)

Tatabánya, 200 néző. Vezette: Berényi Tamás. Gól: Máj Gábor (45), Kocsis Gergő (57).

Tatabánya Futball Club: Rigó Gábor - Krupánszki Balázs, Kovács István, Máj Gábor, Farkas Viktor - Polyák Ferenc, Szabó Richárd, Kocsis Gergő, Móri Tamás (Kovács Dávid Szaniszló) - Folmer Krisztián, Árvai Dániel (Márkus Tibor). Edző: Miskei Attila.

Balatonfüredi FC: Megyeri Gábor József - Benkó Bence (Szöllőskei Péter), Pécseli Szilárd, Domján Roland, Gubicza Gábor (Köbányai Levente) - Bánhidi Bence (Czafit Richárd), Simon Benjamin, Szabó Levente, Nagy Richárd - Horváth Bence, Switzer Nabil. Edző: Földesi Károly.

Fotó: Zwicker Tamás

A tatabányaiak utolsó mérkőzésüket játszották a Grosics Stadionban, amelynek felújítási munkálatai hamarosan elkezdődnek. A hazai együttes a forduló előtt még tavasszal nyeretlen volt, ám – mint élcsapat – mégis esélyesként várta a találkozót. Végül hozta is a papírformát a Tatabánya FC, a balatonfüredieknek nem sikerült a bravúr.

Optimális környezetben (jó idő, jó pálya) kezdődött a találkozó.

Az első játékrészről  elmondható, hogy a füredi csapat mezőnyben ügyesen adogatott,sajnos a kapu előtt elfogyott a tudomány. A hazai csapat kontrákból veszélyeztetett.

A 45. percben bal oldali hazai szögletrúgás után  a teljesen üresen hagyott  Máj 3 méterről bólintott a kapuba, 1:0.

Szünet után semmit sem változott a játék képe, a BFC erőtlen támadásait könnyedén visszaverték a hazaiak, s az 57. percben kontrából növelték előnyüket. Bal oldali beadás után a hosszú oldalról Móri visszafejelt labdáját  az exfüredi Kocsis lesgyanús helyzetből 2 méterről fejelte a kapuba, 2:0.

A hátralévő időben a láthatóan elfáradt hazai csapat teljesen beszorult, de ezen a napon a füredieknek semmi sem sikerült, képtelenek voltak gólt lőni.

Lemásolta dorogi teljesítményét a BFC, végig uralta a mérkőzést, de két nagy védelmi hiba megpecsételte a sorsát.

Jók: Máj, Farkas, ill. Pécseli, Szabó

Földesi Károly: - Sajnos ismét rossz idegenbeli arcunkat mutattuk, néhányan berezelve játszottak, s ennek csak ez lehetett az eredménye.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!