Foci

2015.04.16. 17:54

Megyefoci: nagy a tét a hétvége rangadóján

Megyei körkép - Devecserben rendezik a forduló rangadóját a labdarúgó megye I hétvégi játéknapján.

Horváth Gábor

Devecser- Öskü

A meccs kiemelkedik a 23. forduló párosításai közül, hiszen aki nyer, tovább szövögetheti bajnoki címről szőtt álmait. Akik kikap, komoly lépéshátrányba kerül.

A devecseriek a negyedik helyről várják az összecsapást. Három hazai találkozó után állnak, kétszer nyertek (a Gyulafirátót és a Péti MTE ellen), egyszer kikaptak (a Balatonfűzfőtől).

A négy ponttal többel rendelkező Öskü második a tabellán. A csapat a tavaszi szezonban pályája felújítása miatt végig idegenben játszik (ősszel csak otthon szerepelt). Az együttes legutóbb kiütötte a Tapolcát, előtte viszont vereséget szenvedett a sereghajtó Herend vendégeként.

Cserna Róbert, a Devecser szakvezetője: - Győzelmet várok. Az idei hazai rangadóink közül kettőt megnyertünk, egyet veszítettünk el, az előttünk álló FAK-tól kaptunk ki. A játékunkat illetően vegyes a kép, a múlt héten egy gyengébb, de alázatos teljesítmény is elég volt a sikerhez. Ez egy nagyon fontos meccs lesz. Alaposan felkészülünk. Az Öskü csapata idegenben talán sebezhetőbb, mint otthonában, de természetesen nem becsüljük le vendégünket.

Fekete István, az ösküiek edzője: - Hullámzó teljesítményt nyújtunk mostanában. Megérdemeltük a herendi vereséget, abban bízom, hogy jókor jött a pofon. A devecseri találkozó kiemelt jelentőségű, nem szeretnénk kikapni. Vetélytársunk egységes, masszív csapat, de ha fegyelmezetten, koncentráltan játszunk, még a sikerre is esélyünk lehet. Bízom az együttesben, továbbra is szereténk tapadni az éllovasra.

Várpalotai BSK (10.) -Sümeg VSE (15.): A várpalotaiak a múlt héten kikaptak Alsóörsön és most azt a Sümeget fogadják, amely megszakította hónapok óta tartó nyeretlenségét. Az esélyek a hazaiak mellett szólnak, de a felpörgött Sümeg okozhat meglepetést.

Tapolca (11.) -Ugod SE (12.): A mérkőzés nemcsak azért érdekes, mert mindkét csapatnak 27 pontja van. Kiderül, hogy az Ugod képes-e idegenben győzni, illetve az, hogy a Tapolca kimászik-e a hullámvölgyből.

Fűzfői AK (3.) -Péti MTE (6.): A Balaton-partiak három siker után csak ikszeltek legutóbb, ezzel együtt jól állnak és bizakodva várhatják a találkozót. A Péti MTE idén nem túl ütőképes (öt tavaszi bajnokijából csak egyet tudott megnyerni), ugyanakkor veszélyes ellenfél. Ha úgy alakul, jó kis derbi kerekedhet ki a dologból.

Ajka Kristály (7.) -Balatonalmádi (13.): Az otthonában remeklő Almádi idén idegenben még nem szerzett pontot. A Kristály szintén nem túl bőkezű vendéglátó, tavasszal nem szenvedett vereséget saját pályáján. A papírforma ajkai sikert jelez, de akár meg is szakadhatnak sorozatok.

Peremarton SC Berhida (14.) -Úrkút SK (1.): A listavezető folyamatosan nyomás alatt játszik, de jól bírja a helyzetet, a múlt héten magabiztosan győzte le hazai pályán a Kristályt. Idegenben már nem megy olyan jól a címvédőnek, idén még nem nyert, igaz, nem is kapott ki. A peremartoniaknak az előző körben esélyük sem volt Sümegen, legutóbbi hazai meccsüket viszont behúzták.

Alsóörs SE (9.)- Herend (16.): Az Öskü elleni bravúrja után nem tudott ismételni a Herend, amely kikapott Ugodon. Várhatóan Alsóörsön sem lesz könnyebb dolga, a Balaton-parti alakulat négy idei hazai meccséből hármat is hozott.

Gyulafirátót (5.)- Csetény (8.): Izgalmas párosítás. Az egységes csetényiek a múlt héten elveszítették idei veretlenségüket, igaz, Almádiban egy félidőt játszottak kettős emberhátrányban. A Gyulafirátót egy háromhetes, bravúr nélküli (Devecserben és Almádiban kikapott, Fűzfőn ikszelt a gárda) idegenbeli túráról tér vissza hazai pályára, ahol a mezőny egyetlen tagja sem mehet biztosra ellene.

A 23. forduló mérkőzéseit egy kivételével mind szombaton rendezik. A Gyulafirátót és a Csetény vasárnap találkozik egymással. A kezdési időpont: 16.00.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!