Foci

2015.04.02. 11:24

Megyei I.: A devecseriek arra készülnek, hogy kemény diót kell feltörniük, a fűzfői edző szabad játékot rendelt el

Megyei körkép - A labdarúgó megye I 21. fordulójában összecsap egymással a harmadik és a negyedik helyezett. Megkérdeztük az edzőket.

Horváth Gábor

Devecser–FAK

A harmadik és a negyedik helyezett csatájának jelentőségén nincs mit magyarázni, ugyanakkor az aktuális pozíciókon túl több kérdésre is választ adhat a rangadó.

Például: Alkalmas-e valamelyik csapat arra, hogy a folytatásban akár a bajnoki címért harcoljon? Mit tud a szervezett Fűzfő egy igazán erős csapat otthonában, illetve képes-e a Devecser megismételni a múlt heti formát?

A devecseriek 36 ponttal a negyedik helyen állnak, az előző körben fontos meccset nyertek a Gyulafirátót ellen, de idén már egyszer botlott az alakulat. A Fűzfői AK 37 ponttal a harmadik. A Balaton-partiak tavasszal még veretlenek, s előző két meccsüket megnyerték.

A szombaton Tapolcára utazó pétfürdőiek a múlt héten emlékezetes meccsen aratták első idei sikerüket, hét gól lőttek a Herendnek. Fotó: Penovác Károly

Cserna Róbert, a Devecser SE szakvezetője: – Felemás érzésekkel tekintek vissza az idei mérkőzéseinkre. A Herend elleni rajton nem játszottunk rosszul, de aztán Tapolcán mindjárt falba ütköztünk. Ellenfelünk sokkal jobban akarta a sikert és megérdemelten nyert. A Gyulafirátót elleni rangadó színvonalas, nagy iramú, sportszerű küzdelmet hozott, annak ellenére gyűjtöttük be a három pontot, hogy sok helyzetet hibáztunk. Ez egyébként visszatérő problémánk. A Fűzfő ellen más jellegű találkozót várok, Fecó barátom jól összerakta azt a csapatot, amely egyénileg nem olyan képzett, mint a Rátót, viszont egységesebb és szervezettebb. Nehéz ellenük játszani, ettől függetlenül természetesen céljaink elérése érdekében hazai pályán nyerni szeretnénk.

Horváth Ferenc, a FAK szakvezetője: – A tavaszi eredményeink jobbak, mint amit a játékunk mutat. Borzasztóan el vagyunk maradva ebből a szempontból. Kíváncsian várom a meccset, hiszen idén még nem játszottunk olyan vetélytárs ellen, amely arra késztethet, hogy vesztes helyzetből felálljunk. Nincs teher, nincs eredménycentrikus elvárás. Szabad játékot rendelek el a fiúknak, futballozzunk egy jót, nézzük meg, ki, mire képes! Most elválik, hogy érdemesek vagyunk a dobogóra, vagy sem.

A többi párosítás, Várpalotai BSK (11.)–Ugod (12.): Mindkét csapat 24 ponttal áll, de az Ugod egy meccsel kevesebbet játszott. A VBSK eddig jó tavaszt fut, igaz, legutóbb kikapott az Öskütől, az Ugod egy-egy győzelemmel és döntetlennel áll idén. Tapolca (9.)–Péti MTE (6.): A tapolcaiak a Devecser elleni bravúr után Fűzfőn pont nélkül maradtak, az esztendőt gyengén kezdő Péti MTE viszont a múlt héten gólzáporral tette emlékezetessé első idei sikerét.

Ajka Kristály (8.)–Sümeg VSE (15.): A jól rajtoló Kristály legutóbb meglepetésre simán alulmaradt Alsóörsön. A Sümeg egymás után kétszer kapott ki, ha nem szerez pontot/pontokat, leszakadhat a mezőnytől a gárda.

Peremarton SC Berhida (14.)–Alsóörs (10.): A múlt héten Ugodon nem élt a felzárkózási lehetőséggel a Peremarton, amely hazai pályán javíthat. Mindenképpen lehet keresnivalója az Alsóörs ellen, igaz, a vendégek remek passzban érkeznek a meccsre.

Herend (16.)–Öskü (2.): Országos kettes a meccs, de az Öskü rosszul teszi, ha ezt előre elhiszi. A sereghajtó ugyan nem szerzett még idén pontot (míg az Öskü hatot is begyűjtött), de hazai környezetben képes megnehezíteni mindenkori ellenfele dolgát.

Balatonalmádi (13.)–Gyulafirátót (5.): A helyezések csalókák, jó kis meccsnek ígérkezik a párosítás. A Rátót Devecserben, az Almádi Úrkúton maradt alul a múlt héten, de mindketten helytálltak a jobb otthonában.

Csetény SE (7.)–Úrkút (1.): Az Úrkút két döntetlen után győzött, az éllovas egy jó formában lévő Csetényhez utazik. A CsSE idén kettőből kettőt nyert és most játszik először hazai pályán a tavasszal.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!