Foci

2014.10.24. 11:45

Az új szakvezetővel a Szeged ellen

Már az új szakvezetővel, Zoran Kunticcsal a kispadon vág neki a Szeged elleni bajnokinak az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapata.

B. Virág Rita

Zoran Kuntics hétfő óta dolgozik Ajkán, azóta igyekezett alaposan feltérképezni a viszonyokat, és a játékos keretet.

- Jó benyomásokat szereztem, szerintem erős a keretünk, tele jó képességű labdarúgókkal. Szerettem volna megtudni, mégis mi az oka az eddigi sikertelenségnek. Két éve az Ajka produkált egy 16 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot. Megkérdeztem azokat a játékosokat, akik akkor is szerepeltek, mi volt a titkuk. A válasz nagyon egyszerű volt: a csapat, ami együtt, egymásért harcolt és nyert hétről, hétre. Azt szeretném, ha ez az egység újra kialakulna és ismét közös legyen a cél - mondta el az újonnan kinevezett szakvezető.

Az ajkai Thomas Sowunmi góljaira nagy szükség lesz (Fotó: Penovác Károly)

Zoran Kuntics úgy fogalmazott, a játékosok megértették, mit szeretne tőlük és vevők az új programra, becsülettel teszik a dolgukat.

- Azt gondolom, a Szeged elleni összecsapás kiváló próba lesz mindnyájunk számára. Ellenfelünknek nem lesznek kiesési gondjai, annál jobb állománnyal rendelkezik, stabil középcsapat, de nekünk is minél több pontot kell szerezni a hátralévő öt mérkőzésen, hogy elkerüljünk a veszélyzónából - hangsúlyozta a magyarul kiválóan beszélő edző.

Kitért arra is, jó állapotban, felvértezve várják a bajnokit, amit nem Szegeden, hanem Gyulán bonyolítanak majd le. Az ajkaiak két hiányzóval számolhatnak, sárga lapok miatt Mogyorósi és Major sem focizhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!