Foci

2014.04.24. 10:35

Menekül az Ajka ellenfele

Ajka - A hatodik helyezett fogadja a tizenkettediket az NB II-es focibajnokságban. Vagyis az FC Ajka látja vendégül a kiesés elől menekülő Szigetszentmiklóst.

Novothny Ottó

Az ajkaiak a Kisvárdán elért döntetlennel készültek erre a találkozóra. Azt megelőzően viszont hazai pályán parádés játékkal és nem utolsó sorban 4:1-es győzelemmel bocsátották útra a Siófokot.

Az FC Ajka (fehér mezben a levegőben Köles János) előző hazai mérkőzése szép sikert hozott. Fotó: Zwicker Tamás

– Tény, hogy riválisunk többet birtokolta a labdát, mint mi – állapította meg Jákli Péter, az ajkaiak mestere a Kisvárdán kialakult gólnélküli találkozóról. – Helyzetek sem nagyon alakultak ki egyik oldalon sem. Összességében a védekező feladatunkat remekül megoldottuk, de támadásban keveset mutattunk.

– Kellemetlen ellenfél érkezik szombaton, hiszen minden pontra szükségük van a szigetszentmiklósiaknak.

– Ez így igaz. Ráadásul, különösen középpályán, remek képességű, harcos, minden labdáért kőkeményen megküzdő játékosaik vannak. Egyébként is agresszív stílusú csapat, egyáltalán nem várok szombaton könnyű kilencven percet.

– A házigazdáknál nincs sérült, sem eltiltott.

– Kétségtelen, hogy ezúttal van lehetőség az összeállítás változtatására, akár már a kezdőben, akár mérkőzés közben is. Bízom benne, hogy jó szellemű csapatot sikerül csatába küldeni. Mellettünk szól a hazai körülmény és az is, hogy nekik van okuk a több idegességre, hiszen nehéz végjáték előtt állnak. Mi megpróbáljuk egyénileg és csapatmunkában is felvenni velük a versenyt, hiszen egyértelműen a három pont megszerzése lehet csak a célunk. Tartozunk ennyivel szurkolóinknak és magunknak is, különösen a kitűnően sikerült Siófok elleni összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!